Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus 'Veekay' van Kalmthout: Living the American Dream

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 januari 2023 14:50

Een bijzondere mijlpaal voor Rinus 'VeeKay' van Kalmthout. Over twee weken gaat er een driedelige IndyCar-documentaire rondom zijn raceleven in premi�re. In opdracht van Amazon Prime Video heeft Villain Studios het Nederlandse racetalent gedurende de aanloop naar de Indianapolis 500 van 2022 op de voet gevolgd. Het resultaat is vanaf vrijdag 10 februari, exclusief bij Amazon Prime Video, te zien.

Rinus 'Veekay' van Kalmthout: Living the American Dream


Dat VeeKay stevig aan de weg timmert in de Verenigde Staten, is de Nederlandse tak van het wereldwijd bekende bedrijf Amazon niet ontgaan. Reeds meer dan een jaar geleden werd het plan geopperd om de NTT INDYCAR Series-racewinnaar te volgen in zijn voorbereidingen op � en deelname aan de fameuze Indianapolis 500. Doel is uiteraard om racefans uit de Benelux een exclusieve inkijk in het leven van de talentvolle twintiger uit Hoofddorp te geven en tegelijkertijd een kijkje achter de schermen bij de NTT INDYCAR Series te bieden.

Sinds zijn kleinste kleuterjaren droomt Rinus VeeKay van succes op de Indianapolis Motor Speedway. Via de Road To Indy-opleidingsladder, die het Nederlandse talent in recordtempo van slechts drie jaren doorliep, heeft de jongeling reeds drie seizoenen op het allerhoogste niveau in de Verenigde Staten afgewerkt. In de zeer competitieve IndyCar Series reikte VeeKay inmiddels al tot een prachtige raceoverwinning, twee polepositions en meerdere podiumplaatsen.

Omdat de NTT INDYCAR Series in Europa over minder naamsbekendheid beschikt dan de Formule 1, is Amazon Prime Video tot de conclusie gekomen dat de charismatische VeeKay als ideale lanceerplank kan fungeren om de Amerikaanse raceklasse beter onder de aandacht te brengen. Zodoende is de driedelige documentaireserie rondom hem dusdanig opgebouwd, dat zelfs de mensen die geen kennis hebben van autoracen, in no-time geboeid worden.

driedelige IndyCar-documentaire VeeKay gaat op vrijdag 10 februari aanstaande in premire en alleen te zien via Amazon Prime Video


Uiteraard is er ook aandacht voor Rinus� vader Marijn en moeder Evelien, alsmede zijn mentor, tweevoudig Indianapolis 500-winnaar Arie Luyendyk. Terwijl de jongste telg van de VeeKay-familie met snelheden richting de 400 kilometer per uur over onder andere de vervaarlijke oval van de Indianapolis Motor Speedway scheurt, houden de camera�s van Amazon elke beweging rondom het team van de jonge raceheld in de gaten.

�Dit is een ontzettend professionele documentaire, ik ben Amazon erg dankbaar dat ik het onderwerp mocht zijn�, laat VeeKay, die zich in de Verenigde Staten voorbereidt op de legendarische 24-uursrace van Daytona, die komend weekend plaatsheeft, optekenen. �Het is een behoorlijk traject geweest voor de zeer kundige mensen van Villain Studios om dit alles op beeld te krijgen, maar ik vind dat ze geweldig werk hebben geleverd. Ik heb namelijk stiekem al mogen kijken en ben enorm onder de indruk.�

�Voor mij was dit iets nieuws. Ik ben inmiddels gewend geraakt aan de omgang met de media, die ik zelf trouwens als heel prettig ervaar, maar het is wel heel speciaal om door een hele filmcrew gevolgd te worden. Tijdens de Indy 500 van vorig jaar was ik ��n van de favorieten. Voor het tweede achtereenvolgende jaar mocht ik vanaf de eerste startrij vertrekken.�

�Ik juich het natuurlijk enorm toe dat Amazon Prime Video de NTT INDYCAR Series onder de aandacht brengen. Ik voel me vereerd dat ik als ambassadeur van de Benelux die prachtige raceklasse, waarvan ik dit jaar al vier seizoenen deel uitmaak, mag vertegenwoordigen. Hopelijk geeft deze documentaire de IndyCar Series in Nederland en Belgi� een stevige duw in de rug, waardoor er naast Verstappen-tribunes in de Formule 1 ook een VeeKay-tribune op Indianapolis kan worden gebouwd.�

De driedelige IndyCar-documentaire VeeKay gaat op vrijdag 10 februari aanstaande in premi�re en is enkel en alleen te zien via Amazon Prime Video.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS