Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Rademaker wint laatste Swift Cup race, kampioen Verzijlbergen sluit seizoen af in stijl + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 13 oktober 2013 16:08

ZANDVOORT - De derde en laatste Suzuki Swift-race van de Formido Finaleraces op een kletsnat Zandvoort is gewonnen door Jeffrey Rademaker. De kampioen van 2012 had tegen het einde van de race net wat meer snelheid in zijn Swift dan kersverse kampioen David Verzijlbergen en profiteerde van een zeldzame fout van de titelwinnaar. Toch finisht Verzijlbergen op het podium met twee tienden achterstand op plaats twee, terwijl Alain Mossinkoff, na een eenzame race, als derde finisht. De race werd helaas kort na de start wel ontsiert door een harde crash van debutante Sophie Kumpen.

David Verzijlbergen

Rond kwart voor twee ging onder zeer listige weersomstandigheden de laatste Suzuki Swift Cup-race van 2013 van start vanachter de safetycar. Hoewel de kop netjes het rechte stuk opstuurde ging het in het achterveld helemaal mis met Sophie Kumpen. De debuterende dame met startnummer 69 schoot in de Arie Luijendijk-bocht rechtdoor, reed op volle snelheid de bandenstapels in en vloog over de kop om met een rokende wagen op z'n kant tot stilstand te komen. Hierdoor besloot de wedstrijdleiding onmiddellijk de race stil te leggen middels rode vlaggen, waarna na geruime tijd een herstart volgde.

Bij de herstart, die wederom vanachter de safetycar geschiedde, was het wederom Verzijlbergen die in de Kuhmobocht op het juiste moment op het gas ging en de leiding behield, voor Mossinkoff en Rademaker.
Voor Dekker Racing coureur Teun van Dam ging het echter na een paar honderd meter mis, toen hij in zijn gifgroene Swift achterstevoren in de Gerlachbocht kwam te staan waarna hij terugviel tot de laatste plaats.

Niels Kool

Rademaker had inmiddels de snelheid in zijn Swift gevonden, waarna hij aan het einde van de eerste ronde Mossinkhoff voorbij wist te steken bij het uitkomen van de Tarzanbocht. Hier bleef het echter niet bij, want Rademaker wist ook het gat naar de leidende Verzijlbergen snel te dichten en toen Certainty Racing coureur een fout maakte bij het aanremmen van de Tarzan, schoot Rademaker ook hem binnendoor gretig voorbij.

Daarna kon de Coronel Racing coureur langzaam weglopen, om de allerlaatste Swift Cup-race met twee tienden voorsprong te winnen, voor Verzijlbergen en Mossinkoff. Na afloop werd Verzijlbergen, na in race twee al de titel veilig gesteld te hebben, gehuldigd als winnaar waarna de champagne rijkelijk vloeide.

Formido Suzuki Swift Cup race 3, Zandvoort, 13-10-2013:

1.Jeffrey Rademaker - Coronel Racing
2.David Verzijlbergen - Certainty Racing
3.Alain Mossinkoff - Certainty Racing
4.Max Koebolt - Certainty Racing Team
5.Maurits Sandberg - Certainty Racing Team
6.Sandra Douma - OAK Racing Team
7.Jos Veldboer - Dekker Racing
8.Teun van Dam - Dekker Racing
9.Benjamin van den Berg - Harders Plaza
10.Niels Kool - Kool Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS