Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Rademaker als een haas over het circuit en wint + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 1 april 2013 09:56

ZANDVOORT – De eerste race van de Formido Swift Cup in 2013 is op het duincircuit van Zandvoort gewonnen door Jeffrey Rademaker. De talentvolle rijder was de snelste op tweede Paasdag en liet daarbij polesitter David Verzijlbergen achter zich na een rondenlang gevecht om de koppositie. Als derde finishte Alain Mossinkhoff, nadat hij het tempo van de twee voorste rijders niet meer kon volgen op het koude asfalt van Zandvoort. Beste van de oudere versie van de Swift was Max Braams.

Swift

De start gaf direct al chaos bij de Tarzanbocht, waarbij Gerard de Nooij op koude banden spinde en Stefan Beelen met een afgebroken voorwiel uitviel. Toch kon Verzijlbergen rondenlang de sterk opkomende Jeffrey Rademaker achter zich houden, maar moest in de laatste ronde zijn meerdere erkennen in de jonge Nederlander. Niet alleen was het vooraan erg spannend, ook verder naar achteren was er een rondenlang gevecht tussen Maurits Sandberg, Ronald Morien en Van Gasteren, waarbij laatstgenoemde later zou terugvallen door een fout.

Door de fout van Mark van Gasteren was Pim Speelman de beste van de twee coureurs die voortkomen uit de Formido Swift Challenge, die eerder dit jaar werd gehouden. Met een keurige tiende positie sloot Speelman zijn allereerste race af in de Formido Swift Cup.

Swift

Vanmiddag zullen de overige twee races verreden worden op het Circuit Park Zandvoort, waarbij het nog maar de vraag is of Stefan Beelen zijn Suzuki op tijd kan repareren.

UITSLAG Formido Swift Cup race 1
1. Jeffrey Rademaker
2. David Verzijlbergen
3. Alain Mossinkoff
4. Benjamin van der berg
5. Jos Veldboer
6. Max Braams
7. Maurits Sandberg
8. Ronald Morien
9. Niels Kool
10. Pim Speelman
11. Teun van Dam
12. Mark van Gasteren

DNF
13. Mark van Keulen
14. Gerard de Nooij
15. Stefan Beelen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS