Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Hoe het autosportdebuut van Sophie Kumpen tot stand kwam

Uitgegeven door Casper Bekking • 13 oktober 2013 10:10

ZANDVOORT – Een van de publiekstrekkers tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort is Sophie Kumpen, de moeder van de snelle Max Verstappen. Op 39-jarige leeftijd maakt de Limburgse haar debuut in de autosport, nadat ze in het verleden vele successen behaalde in de karting. Het debuut in de Suzuki Swift Cup kwam mede tot stand door de sponsoring van Frans Colle.


“Ik ken Jos vanuit de karts en we hebben in dezelfde straat gewoond. Sophie woonde een paar straten verderop”, vertelde Frans Colle tegenover RaceXpress.nl over zijn eerste ontmoetingen met het duo. “Een paar jaar geleden zei ik dat Sophie eens in de BRL moest komen rijden. Nu is het eindelijk zo ver en rijdt ze voor het eerst in een raceauto.”

“Jan van Ham, de grote directeur van Formido, kwam samen met Michael Vergoed bij me langs. We hebben de handen ineengeslagen. Binnen vijf minuten zaten we op dezelfde lijn. We hebben allemaal dezelfde visie: ‘niet lullen maar doen’. Samen hebben we het sponsorpakket in elkaar gezet.”

Dat was de basis van het racedebuut van Kumpen: “De meesten rijden al jaren op Zandvoort en kennen de baan goed, Sophie maakt haar debuut. Ze is zo in het diepe gegooid dus we mogen geen wonderen verwachten. Als ze meer had kunnen voorbereiden, dan was dat beter geweest. In de toekomst komt haar talent zeker naar boven, als ze meer ervaring op kan doen. De autosport is een andere discipline dan het karten. Je moet eerst veel kilometers maken en veel testen, dat heeft ze nu niet kunnen doen. Ik ben ervan overtuigd dat ze hard kan rijden. Door haar gedrevenheid komt ze naar voren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS