Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Mossinkoff wint in de Formido Swift Cup, Eén-twee voor Certainty Racing + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 13 oktober 2013 08:08

ZANDVOORT – Met een verrassende eerste race in de Formido Swift Cup wist Alain Mossinkoff de winst te pakken voor zijn teamgenoot David Verzijlbergen. Hierdoor scoorde het Certainty Racing een één-twee op Circuit Park Zandvoort. De derde positie ging naar Jeffrey Rademaker, die ondanks een foutje wel het podium haalde. De winst in de Swift 2011-modellen ging naar Niels Kool.

David Verzijlbergen

Bij de start hield polesitter David Verzijlbergen zijn koppositie terwijl achter hem Niels Kool als een kogel naar voren kwam en als vijfde de Tarzanbocht in ging. Lange tijd leek het erop dat Verzijlbergen en Rademaker tot het einde van de race met elkaar de strijd aan zouden gaan, maar een fout in de S-Bocht zorgde ervoor dat Jeffrey Rademaker van de tweede naar de vierde positie terug viel. Max Koebolt profiteerde hiervan maar kon niet voorkomen dat Rademaker er met de laatste podiumpositie vandoor ging.

Sophie Kumpen

Niels Kool legde bij de start al een goede fundering neer voor zijn winst in de Formido Swift Cup 2011 modellen. Kool kon zelfs de strijd aan gaan met een aantal van de nieuwe modellen, terwijl achter hem Sandra Douma en Teun van Dam met elkaar streden om de twee laatste podiumposities. Sophie Kumpen, die pas haar tweede race reed in de Formido Swift Cup, wist de vierde positie te pakken bij de Swift 2011 modellen, terwijl het haar eerste racemeters waren in natte omstandigheden.

UITSLAG Formido Swift Cup Race 2
1. Alain Mossinkoff
2. David Verzijlbergen
3. Jeffrey Rademaker
4. Max Koebolt
5. Niels Kool
6. Benjamin van den Berg
7. Maurits Sandbergen
8. Sandra Douma
9. Teun van Dam
10. Jos Veldboer
11. Sophie Kumpen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS