Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Pim Speelman verrast vriend en vijand met overwinning “Nieuwe motor uit België laten komen”

Uitgegeven door Johan Vis • 11 juli 2013 13:50

ZANDVOORT – Het seizoen van Pim Speelman verloopt als een sprookje. Niet alleen behaalt de talentvolle Groninger veelal het podium met zijn 2011 model Suzuki Swift, ook vindt hij elke keer weer genoeg budget om zijn talent te laten spreken in de ijzersterke Formido Swift Cup. Zo wist Speelman in het bijprogramma van de Masters of Formula 3 met zijn team, OAK Motorsport, zelfs de overwinning op te eisen in de tweede race op het zonovergoten circuit in Zandvoort.

Pim Speelman
"De Masters is één van de mooiste autosportevenementen van het jaar. Ik heb hier twee keer meegedaan met de Red Bull Kart Fight, daarom is het nu wel heel speciaal om 2 jaar later zelf in een auto aan de start te staan."

Pim Speelman
"Bij de kwalificatie voelde ik al dat de motor tekort kwam, na een lange reparatie tot in de kleine uurtjes dachten we dat het motorprobleem verholpen was. Echter bleek tijdens race 1 dat de motor toch al teveel schade had opgelopen waardoor ik de race niet heb kunnen uitrijden. Er werd gekozen om een andere motor in te bouwen die helemaal uit België moest komen. Het team heeft de hele nacht doorgewerkt om de motor in te bouwen zodat ik zondag weer aan de start kon staan. Hier ben ik het team dan ook erg dankbaar voor!"

Pim Speelman
"Het was een weekend met ups en downs maar toen het moest gebeuren viel alles op zijn plaats en werd het harde werken beloond met de overwinning in race 2 tijdens de Masters!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS