Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Speelman naar hoogste trede in zijn tweede raceweekend “Nooit verwacht”

Uitgegeven door Johan Vis • 30 mei 2013 14:38

ZANDVOORT - Nadat de talentvolle Pim Speelman bij zijn debuut tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort vriend en vijand verraste met tweemaal een podiumpositie, ging hij tijdens de Pinksterraces op hetzelfde circuit met de beide hoofdprijzen ervandoor. De Groninger wist na zijn debuut in het Paasweekend toch het budget te vinden om er ook met de Pinksterraces weer bij te zijn met zijn team OAK Motorsport.

Pim Speelman
Op vrijdag werd er getraind en was direct duidelijk dat de progressie van het eerste weekend werd voortgezet. Er werden zeer competitieve tijden gereden en tijdens natte omstandigheden behoorde hij tot één van de snelste van het gehele veld. Speelman heeft duidelijk een hoger doel voor zichzelf gesteld: "Van tevoren hadden we nooit verwacht dat ik zulke grote stappen zou maken, ik denk dat we kunnen stellen dat we dit jaar gewoon voor het kampioenschap kunnen meestrijden", aldus de vastberaden Speelman. "Zoals het nu gaat zal de volgende stap richting de formulewagens of Renault Clio Cup zijn."

Pim Speelman
Tijdens het gehele weekend waren er wisselvallige weersomstandigheden. Een langzaam opdrogende baan was het speelveld voor de heren in het leuke kampioenschap. Uiteindelijk wist Speelman met een afgetekende voorsprong te winnen voor Niels Kool en Frank Van Gasteren. In race 2 lag Kool de gehele race op kop met vlak daarachter de wit blauwe Swift van Speelman. De laatste twee ronden begon het te regenen en wist hij hier goed gebruik van te maken door wederoom de hoogste trede van het podium te beklimmen in het type Swift model 2011. Pim Speelman een coureur om rekening mee te houden.

Pim Speelman
"Ik sta versteld wat het team heeft neergezet afgelopen weekend ondanks het kleine budget en dan toch zo presteren. We zijn er dan ook op gebrand om het hele jaar mee te rijden, daarom zoeken we nog partners uit het bedrijfsleven."

Pim Speelman
"Graag zou ik Easy to drive willen bedanken dat ze het mogelijk hebben gemaakt voor mij om met Pinksteren te racen en natuurlijk mijn mentor Alex van Eijk met zijn team OAK Motorsport die de auto er weer top bij hadden staan. Ik kijk nu al uit naar Assen waar voor ons weer een nieuwe uitdaging wacht, waar ik hopelijk weer aan de start zal staan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS