Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Verzijlbergen en Kool superieur op TT Circuit Assen + UITSLAGEN

Uitgegeven door Johan Vis • 11 juni 2013 21:04

ASSEN – David Verzijlbergen heeft tijdens het Dutch Power Pack Festival op TT Circuit Assen in beide wedstrijden van de Formido Swift Cup de overwinning voor zich opgeëist. Met beide keren Alain Mossinkoff en Maurits Sandberg op twee en drie was het podium tot twee keer toe hetzelfde en werd daarmee volledig ingenomen door rijders van Certainty Racing Team. Voor Sandberg was het heel speciaal, want voor de rijder uit Gorinchem waren het zijn eerste podiumklasseringen. In de Formido Swift Cup Model 2011 ging de overwinning in beide races naar Niels Kool, terwijl hier Pim Speelman en Teun van Dam de overige podiumposities verdeelden.

David Verzijlbergen
Na een uitstekend gereden kwalificatie mocht David Verzijlbergen vanaf poleposition aan de eerste Formido Swift Cup wedstrijd op TT Circuit Assen beginnen. Bij de start was de leider in de tussenstand van het kampioenschap meteen goed weg, gevolgd door zijn Certainty Racing teamgenoot Alain Mossinkoff. In de eerste ronde maakte de als derde aan de race begonnen Benjamin van den Berg een foutje waardoor Maurits Sandberg de Harders Plaza-rijder kon passeren en de derde plaats overnemen. Achter Van den Berg was de vijfde plaats in handen van Gerard de Nooij, gevolgd door de leider in de Formido Swift Cup Model 2011 Niels Kool.

Formido Swift Cup
Afstand
Terwijl Verzijlbergen in de eerste ronden wat afstand kon nemen van Mossinkoff, leek Van den Berg langzaam naar Sandberg toe te kruipen. Achter dit viertal op gepaste afstand De Nooij, terwijl op zes Kool de leiding stevig in handen hield van de klasse voor het Model 2011. Achter Kool volgden Teun van Dam, Jos Veldboer en Pim Speelman terwijl Steven van der Ploeg de rij sloot.

Jos Veldboer
Verzijlbergen wint
In tegenstelling tot de meeste Formido Swift Cup wedstrijden was de eerste race op Assen niet heel spannend. Na in eerste instantie zijn voorsprong geconsolideerde te hebben, reed Verzijlbergen in de slotfase langzaam weg bij Mossinkoff, terwijl Sandberg definitief Van den Berg wist af te schudden. In niemandsland legde De Nooij beslag op plaats vijf, terwijl Kool soeverein de Formido Swift Cup Model 2011 op zijn naam schreef. Op plaats twee in deze klasse Van Dam, daarachter Veldboer, waarbij Speelman met een negende plaats algemeen de derde podiumplaats in de klasse voor het Model 2011 voor zich opeiste. Van der Ploeg passeerde in deze klasse als vierde finish.

Formido Swift Cup
Spannend begin
Net als in race één pakte ook bij de tweede start Verzijlbergen vanaf poleposition de kop, terwijl achter Mossinkoff Van den Berg in de eerste bocht een poging deed om Sandberg van de derde plaats te verdringen. De Harders Plaza-rijder kwam daarbij echter even buiten de baan en moest weer op plaats vier invoegen. Daarachter De Nooij, Kool, Veldboer, een goed gestarte Speelman, Van Dam en Van der Ploeg.

Formido Swift Cup
Zelfde top drie
Achter de rug van Kool ontwikkelde zich een mooie strijd tussen Veldboer, Van Dam en Speelman, totdat de laatste twee elkaar raakten met als gevolg dat Van Dam ver terugviel. Aan kop draaide Verzijlbergen onbezorgd zijn rondjes en nadat de leider in eerste instantie zijn voorsprong consolideerde op één seconde en Mossinkoff zelfs even leek aan te kunnen vallen, was het in de slotfase toch weer Verzijlbergen die afstand wist te nemen en voor de tweede keer als winnaar de finish passeerde. Achter Mossinkoff was het opnieuw Sandberg die beslag legde op de derde plaats en daarmee voor de tweede keer voor een volledig Certainty Racing Team podium zorgde.

Pim Speelman
Ook Kool op herhaling
In de zesde ronde raakte Van den Berg buiten de baan en viel uit. Omdat vervolgens De Nooij even een foutje maakte, kon Kool oprukken naar plaats vier en was daarmee opnieuw de winnaar in de Formido Swift Cup Model 2011. Achter de als vijfde geklasseerde De Nooij legde Speelman beslag op plaats twee in de klasse voor het Model 2011, terwijl Van Dam het podium completeerde.

Uitslag race 1 Formido Swift Cup
Dutch Power Pack Festival, TT Circuit Assen, zondag 9 juni 2013
1. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team) 12 ronden
2. Alain Mossinkoff (Certainty Racing Team) + 3.971
3. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 16.773
4. Benjamin van den Berg (Harders Plaza) + 21.108
5. Gerard de Nooij (Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen) + 34.663
6. Niels Kool (Kool Racing) + 35.170
7. Teun van Dam (Dekker Racing) + 44.815
8. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 45.476
9. Pim Speelman (Oak Motorsport) + 55.048
10. Steven van der Ploeg + 1.35.504

Uitslag Formido Swift Cup Model 2011
1. Niels Kool (Kool Racing)
2. Teun van Dam (Dekker Racing)
3. Pim Speelman (Oak Motorsport)
4. Steven van der Ploeg
Snelste ronde: David Verzijlbergen in 2.07.219

Uitslag race 2 Formido Swift Cup
Dutch Power Pack Festival, TT Circuit Assen, zondag 9 juni 2013
1. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team) 12 ronden
2. Alain Mossinkoff (Certainty Racing Team) + 2.011
3. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 20.853
4. Niels Kool (Kool Racing) + 33.453
5. Gerard de Nooij (Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen) + 45.077
6. Pim Speelman (Oak Motorsport) + 49.180
7. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 50.045
8. Teun van Dam (Dekker Racing) + 1.01.195
9. Steven van der Ploeg + 1.45.807
10. Benjamin van den Berg (Harders Plaza) op 6 ronden

Uitslag Formido Swift Cup Model 2011
1. Niels Kool (Kool Racing)
2. Pim Speelman (Oak Motorsport)
3. Teun van Dam (Dekker Racing)
4. Steven van der Ploeg
Snelste ronde: David Verzijlbergen in 2.07.866

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS