Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Verzijlbergen en Speelman winnen in Suzuki Swift Cup + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 20 mei 2013 09:03

ZANDVOORT – David Verzijlbergen heeft in een spannende strijd met polesitter Jeffrey Rademaker en Stefan Beelen de eerste race van de Suzuki Swift Cup gewonnen. Niet alleen verloor Rademaker vanaf pole positie de race, uiteindelijk verloor hij ook nog een positie aan Stefan Beelen in de laatste ronde van de race. De strijd in de Swift 2011 modellen won Pim Speelman voor Niels Kool en Frank van Gasteren, hiermee zette Speelman de traditie voort van podiums in zijn eerste autosportseizoen.

Suzuki Swift Cup
Het ijzersterke veld vol jonge talenten uit de Suzuki Swift Cup stormden vanuit een stilstaande start richting de Tarzanbocht, waarbij alle coureurs er heelhuids door kwamen. Rademaker die daar al direct strijd vond met Verzijlbergen moest in de twaalf ronden tellende race zijn meerdere erkennen in de jongeling, waarbij opgegeven moment ook de geel vlag in de Tarzanbocht hing door een crash van Gerard de Nooij. Hierdoor was één van de inhaalmomenten al weg voor Rademaker.

Suzuki Swift Cup

Naast de strijd vooraan was er een opmerkelijke naam te bekennen in de Suzuki Swift Cup, namelijk die van Boris Kolff die als vijftien jarig talent de kans kreeg om deel te nemen aan deze succesvolle Nederlandse klasse. Kolff die uit de karts komt, heeft als mentors niemand minder dan Tim en Tom Coronel. Mannen met natuurlijk jaren lange ervaring in de nationale- en internationale autosport.

Suzuki Swift Cup
Lange tijd leek het erop dat in de Swift 2011 modellen de overwinning zou gaan naar Niels Kool, maar door een sterk optreden van Pim Speelman, die eerder dit jaar het racezitje won tijdens de Suzuki talentenjacht, pakte zijn eerste overwinning in de tweede race van dit seizoen. De derde coureur in deze subklasse in de Swift Cup is Frank van Gasteren die door problemen moest uitvallen, maar toch nog op het podium kwam als derde.

UITSLAG Suzuki Swift Cup race 1
1. David Verzijlbergen
2. Stefan Beelen
3. Jeffrey Rademaker
4. Alain Mossinkoff
5. Boris Kolff
6. Benjamin van den Berg
7. Maurits Sandberg
8. Jos Veldboer
9. Pim Speelman
10. Niels Kool

DNF Gerard de Nooij
DNF Frank van Gasteren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS