Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Verzijlbergen wint derde Swift Cup race, terwijl Rademakers kampioen wordt! + UITSLAG

Uitgegeven door Pieter Glas • 7 oktober 2012 12:42

ZANDVOORT – David Verzijlbergen heeft door een prachtige inhaalactie op Tommy van Erp, de derde en allerlaatste race van de Formido Swift Cup 2012 gewonnen. Achter Van Erp werd Jeffrey Rademaker derde, waardoor Rademaker het kampioenschap binnen kon halen.

Jeffrey Rademaker

Na de eerste ronde ligt David Verzijlbergen aan kop na van de derde plek gestart te zijn. In het kielzog van Verzijlbergen rijden Tommy van Erp en Jeffrey Rademaker. Het drietal heeft meteen een aardige voorsprong op de rest van het veld, maar zit dicht op elkaar, waardoor er een spannende strijd om de eerste drie plekken ontstaat.

Swift Cup

Daarachter ontstaat een gevecht tussen De Nooij, Werkhoven en Morssinkhoff. Uiteindelijk is het Maurits Werkhoven die de vierde plek pakt, voor Stefan Beelen en Gerard de Nooij. Halverwege de race komt de safety car op de baan doordat de Suzuki Swift van Mark van Keulen olie verliest in de Tarzanbocht en hierdoor uiteindelijk uit zal vallen.

Swift Cup

Bij de herstart komt Verzijlbergen even in het gras, maar behoudt de leiding. Een paar rondes later doet Van Erp weer een aanval en gaat Verzijlbergen weer door het gras. Nu komt Van Erp er wel langs en neemt deze de leiding over in de race. In de laatste ronde pakt Verzijlbergen weer de leiding in de race met een prachtige inhaalactie op Van Erp. Even lijkt Van Erp de leiding weer te kunnen overnemen, maar Verzijlbergen komt toch als winnaar over de finish. Rademaker neemt, met het kampioenschap in zijn achterhoofd, geen risico, behoudt de derde plek en wordt kampioen van de Formido Suzuki Swift Cup 2012.

Uitslag race 3 Formido Suzuki Swift Cup

1.	David Verzijlbergen
2. Tommy van Erp
3. Jeffrey Rademaker
4. Maurits Werkhoven
5. Stefan Beelen
6. Gerard de Nooij
7. Alain Morssinkhoff
8. Kim van den Berg
9. Jorg Obuda
10. Youri Verswijveren
11. Jos Veldboer
12. Benjamin van den berg
13. Jorn van der Kuil
14. Justin van Densen
- Mark van Keulen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS