Rally

RaceXpressOnTour@Twente Rally - Hans Weijs op weg naar de titel

Uitgegeven door Peter Vader • 16 oktober 2022 14:47 • Print artikel

Net voor het ingaan van de slotronde heeft Hans Weijs de leiding overgenomen van Jim van den Heuvel. Het verschil bedraagt amper 1"0, dus alles blijft mogelijk, maar de dagzege is geen absolute must voor Hans Weijs, die op weg lijkt naar zijn eerste Nederlandse titel. "Er is nog niets beslist, dus ik praat nog niet over de titel, maar in elk geval doe ik geen gekke dingen meer. Ik ben al de ganse dag rustig en we rijden zonder veel risico's te nemen," aldus een rustige Hans Weijs.

Hasn Weijs Skoda RX logo Peter Vader
Hans Weijs, Skoda

Bob de Jong staat stevig op de derde plaats, voor Gert-Jan Kobus en Kevin van Deijne, die aan zijn vertrouwen blijft werken, nadat hij het quasi het ganse seizoen problemen had met de remmen op zijn Hyundai. De strijd voor de overwinning in het NRK speelt zich net buiten de top 5 af. Lambert Parren heeft de leiding in handen, maar Ingo Ten Vregelaar volgt op amper 0"8. Jan van Gerven is 8ste, voor Edwin Wolves en Martin van Iersel.

Bob_de_Jong_Hyundai_RX_logo_Peter Vader
Bob de Jong, Hyundai

Na de crash van Yannick Vrielink, is de leiding in de GR Yaris Challenge in handen van Henk-Peter Meilink. In Historic heeft Maikel Van den Noort een mooie voorsprong van 3'40" op Tom van Altena, nadat Wouter Koenderink zijn achtervolging moest staken door een gebroken aandrijfas.

null
Wouter Koenderink, BMW

Twente Rally logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS