Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Nyck de Vries snelste bij rookie IndyCar-test: "Het sturen was echt zwaar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 december 2021 04:27 • Print artikel

Nyck de Vries heeft bij zijn eerste IndyCar test indruk gemaakt. De regerend wereldkampioen Formule E was met 0,378 seconden in de auto van Michael Shank Racing beduidend sneller dan wie dan ook op de baan. De Nederlander reed de helft van het aantal ronden van mannen als Callum Ilott, Stoffel Vandoorne en Jack Aitken.

Nyck de Vries

“Iedereen bij Meyer Shank Racing gaf mij direct vanaf de start een warm welkom”, reageerde Nyck de Vries tegenover Racer. “Je kunt zeker zeggen dat dit team weet wat ze doen en dat ze echt winnaars zijn in de Indy 500. Iedereen van de engineers tot zelfs Helio Castroneves die langskwam, gaven me zoveel feedback en dat maakte het werken deze dag moeiteloos. Ik was niet helemaal zeker toen ik aankwam in de VS, hoe het racen er hier uit zou zien, maar Meyer Shank Racing liet me er echt van houden en ik heb een nieuwe interesse daarvoor.”

Het was voor de Nederlandse coureur wel even wennen om te rijden in de Dallara DW-12 Honda, die geen stuurbekrachtiging heeft. Samen met de Firestone banden zorgde dat ervoor dat er hard gewerkt moest worden. “Het sturen was echt zwaar”, legde de snelste inwoner van Friesland uit. “Ik denk dat dit het zwaarste is om vanaf de start aan te wennen. De auto vraagt veel inspanning met input en het is iets waar ik aan moest wennen. Ik denk dat het dichtste wat in de buurt komt bij een IndyCar, waar ik ooit in gereden heb een F2-auto is, maar het is zeker ten opzichte van dat een stap omhoog.”

De interesse van de Nederlander voor de Indy Car is dan ook gewekt. Betekent dat hij in de toekomst richting de IndyCar komt en het gevecht met Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout aan gaat? “Ik ben altijd geďnteresseerd in nieuwe kansen”, aldus de coureur. “Zeker, ik zou het mooi vinden om de IndyCar een kans te geven, als deze kans voorbijkomt. Testen vandaag gaf mij er zeker nieuwe waardering voor en ik kan zien waarom zoveel mensen er van houden om in deze auto’s te racen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS