Formule 1

Nico Rosberg waarschuwt Carlos Sainz ondanks 'geweldige fit' team op rijdersmarkt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 april 2024 10:30

Nico Rosberg heeft een waarschuwing gegeven op het vooruitzicht dat Carlos Sainz bij Audi komt rijden, ondanks dat hij gelooft dat het ‘geweldig goed passend’ zou zijn voor coureur en team.

Carlos Sainz Ferrari F1

Sainz wordt in verband gebracht met meerdere teams nu zijn periode bij Ferrari aan het eind van het seizoen ten einde loopt en Audi naar verluidt zijn handtekening wil zetten voor 2026, wanneer het op de grid verschijnt.

Aangezien Audi het Sauber-team overneemt en zijn eigen krachtbron al in ontwikkeling is voor de belangrijke herziening van de Formule 1-reglementen, is het op dit moment onbekend waar het Duitse merk zal staan in de pikorde van de sport.

Maar omdat Sauber van oudsher één van de kleinere teams op de grid is, ook al heeft het seizoenen gehad waarin het beter presteerde dan zijn grotere rivalen, wordt algemeen gedacht dat Audi misschien niet meteen vooraan zal staan als het zich in de Formule 1 meldt. Voormalig wereldkampioen Rosberg gelooft dat Sainz voor elk team op de grid zou kunnen rijden. Sainz heeft duidelijk gemaakt dat hij in een auto wil rijden die races kan winnen.

Hoewel een overstap naar Audi op de lange termijn 'geweldig zou passen', geeft de voormalig coureur van Mercedes en Williams toe dat de Spanjaard voor een moeilijke keuze staat wat betreft zijn volgende stap. "Hij zou het beste zijn voor Mercedes en het beste voor Red Bull. Blijkbaar heeft Red Bull hem niet genoeg geld geboden en wil hij voor Mercedes werken", vertelde Rosberg aan Sky Germany.

"Je kunt hem niet meer dan een jaar bieden omdat je hoopt op Kimi Antonelli, een echt uitzonderlijk talent, na uiterlijk een jaar. Audi zou geweldig passen, maar het is een moeilijke beslissing."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS