Formule 1

Mercedes deelt eerste glimp van nieuwe W13 voor 2022

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 januari 2022 18:13

Mercedes is het eerste Formule 1-team dat iets van de nieuwe 2022-bolide heeft prijsgegeven. De wereldkampioen bij de constructeurs deelde een foto op social media met daarbij de tekst "new year, new Me-rcedes". Met als foto een vroege versie van de W13, de auto waarmee het team in 2022 de strijd met de andere teams zal aangaan.



De Formule 1 heeft dit jaar nieuwe technische regels ingevoerd die het uiterlijk van de auto's enorm zullen veranderen. Afgelopen seizoen was er in onder meer Silverstone een showauto te zien die een mogelijke interpretatie van de regels weergaf.

Het door Mercedes onthulde beeld wijkt op een aantal voor de hand liggende punten af van die showauto die de Formule 1 vorig seizoen meerdere keren liet zien. De voorvleugel van Mercedes heeft drie elementen in plaats van vier, de sidepods zijn zichtbaar groter en de achtervleugel lijkt er heel anders uit te zien.

Het is niet het eerste dat het team laat zien of horen van de W13. Het team plaatste vorige week al een video waarin de nieuwe bolide voor het eerst gestart werd. Tot op heden heeft geen enkel ander team al zo veel van haar nieuwe auto laten zien of horen.

De mogelijke W13

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS