Formule 1

McLaren-teambaas geeft toe: "Het is 'niet onrealistisch' voor Lando Norris om op P3 te blijven"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juli 2021 05:43 • Print artikel

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, zegt dat het "niet onrealistisch" is voor Lando Norris om als derde te eindigen in het rijdersklassement, gezien de vorm van de Brit en het prestatieniveau van de auto van het team. Norris is momenteel de enige coureur op de grid die dit seizoen in elke race in de top tien heeft gescoord, een indrukwekkende prestatie die de McLaren-coureur tot nu toe heeft geholpen om 113 punten in het kampioenschap te behalen, een totaal dat alleen wordt overtroffen door Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Lando Norris F1 McLaren

Gewapend met snellere auto’s
Maar Mercedes' Valtteri Bottas en Red Bull's Sergio Perez - in theorie gewapend met snellere auto's - hebben respectievelijk slechts vijf en negen punten achterstand op de jonge Brit. "Of het een realistisch doel is, is moeilijk te zeggen, omdat de Red Bull-auto en de Mercedes-auto duidelijk een betere auto zijn", zei Seidl in een bericht van F1i.com over de vraag of Norris zijn twee tegenstanders kan afhouden en dit seizoen op het rijderspodium kan eindigen.

Niet onrealistisch
"Valtteri en Checo hebben dit jaar een aantal geweldige races laten zien en ook uit het verleden wat ze kunnen. Dus natuurlijk dankzij de sterke prestaties van Lando samen met het team en de competitieve auto die we dit jaar hebben, zijn we er na 10 races in geslaagd om op P3 te staan, dus het is niet onrealistisch om daar te blijven. Laten we kijken wat we in de tweede seizoenshelft kunnen doen en we moeten ook eerlijk zijn, de ene keer gaat er iets mis aan de Red Bull-kant of de Mercedes-kant, omdat we niet in een positie zijn om hen op pure prestaties te verslaan."

Profiteren van elke misstap
Ondanks de voorsprong van Mercedes en Red Bull, stelt de sterke uitvoering van McLaren het in Woking gebaseerde team in staat om te profiteren van elke misstap van de koplopers van de F1 in de vorm van Max Verstappen en Lewis Hamilton. "Natuurlijk worden we 's ochtends wakker omdat we races willen winnen, dat is op dit moment niet mogelijk, maar toch is het onze eigen schuld, dus we proberen betere races te rijden in termen van strategie, of in termen van uit de buurt blijven, meer problemen dan de anderen of af en toe geluk", zei de Duitser. "En dit alles bij elkaar bracht ons in de positie waarin we ons nu bevinden, opnieuw dankzij de geweldige prestaties van de coureurs en het team op het circuit en thuis."

Lando_Norris_McLaren

Lando Norris

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS