Formule 1

Max Verstappen vond moment in USA behoorlijk beschamend: "Na afloop was Helmut Marko natuurlijk kwaad op me"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2020 10:03

Max Verstappen heeft met Red Bull Racing al veel mooie hoogtepunten meegemaakt zoals zijn zege in 2016 in Barcelona toen hij debuteerde voor de hoofdmacht bij Red Bull. Maar gevraagd naar zijn meest beschamende moment, laat Max in een interview op Verstappen.nl zonder aarzeling weten welke race dat was: “Dat was in 2016 in Austin, tijdens de Amerikaanse Grand Prix. Het ging goed en ik lag vierde. Mijn engineer zei over de boordradio dat ik moest pushen en destijds betekende dat gewoonlijk dat ik een pitstop zou gaan maken. Hij zei dat en ik reed mijn ronde en ging de pitstraat in. Terwijl ik daar reed, besefte ik me dat ik helemaal niet naar binnen geroepen was. Hij had mij niet gezegd een pitstop te maken.”

Max Verstappen schaamde zich na de Grand Prix van Amerika in 2016 F1 USA

“Toen dacht ik ‘wat heb ik nu in hemelsnaam gedaan?’. Ik riep over de boordradio dat ik binnen kwam en door de pitstraat reed. De monteurs grepen banden en renden naar buiten, maar de pitstop duurde wel acht of negen seconden. Ondanks mijn fout was dat nog steeds een snelle pitstop. Drie ronden later viel ik met een probleem uit, achteraf gezien misschien ook gelukkig maar."

Max Verstappen Red Bull Racing F1 USA

"Na afloop van de race was Dr. Helmut Marko natuurlijk kwaad op me. Ik gaf toe een fout gemaakt te hebben, want ik had niet veel anders te zeggen. Dat was behoorlijk beschamend.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS