Formule 1

Max Verstappen domineert sprintrace in Miami, maar is niet tevreden: "Dingen finetunen voor de kwali"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 mei 2024 16:54

Max Verstappen bewees tijdens de Grand Prix van Miami opnieuw zijn vorm. De 26-jarige Limburger hield zijn koppositie vast en lag alle negentien rondjes aan de leiding. Ook bij de Safety Car-herstart behield de Red Bull-coryfee de leidende positie. Toch was Verstappen niet over alles tevreden.

Max Verstappen

“De start was niet optimaal. Ik moest Charles wat afknijpen in de eerste bocht, maar alles ging toch goed”, begint Verstappen na de race in gesprek met James Hinchcliffe. Verstappen kwam niet geweldig weg en zag Charles Leclerc in zijn buitenspiegel dichterbij kruipen. Verstappen gooide de deur dicht en behield zijn P1."

“Toen hadden we de Safety Car. Hierna konden we de voorsprong gestaag uitbouwen. Niet alles werkte helemaal perfect, dus we kunnen nog wel wat dingen aanpassen.”

Om 22.00 uur Nederlandse tijd begint de kwalificatie voor de Grand Prix van zondag. Door het nieuwe format mogen teams nu nog dingen aan de auto aanpassen. Verstappen en Red Bull zijn dan ook voornemens om dit te doen: “We willen nog wat dingen finetunen voor de kwalificatie van straks en natuurlijk voor in de race. Een overwinning is goed en geeft ons weer wat goede punten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS