Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Marucs Ericsson lonkt naar IndyCar-titel: "Dat is onze missie dit jaar"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 maart 2023 10:30

Marcus Ericsson schreef afgelopen zondag de eerste IndyCar-wedstrijd van het seizoen op zijn naam. De Zweed nam vier ronden voor het einde van de wedstrijd de leiding over door de straten van St.Petersburg. De voormalig Formule 1-coureur was blij met zijn vierde IndyCar-overwinning en prees het team van Chip Ganassi.

Marcus Ericsson

Ericsson is trots op de manier waarop Chip Ganassi het seizoen is begonnen. Volgens de voormalig Sauber-coureur heeft het team gedurende de winter hard gewerkt om de bolide tiptop in orde te hebben voor de eerste race. "We zijn hier om het kampioenschap te winnen", zegt Ericsson. "We hebben vorig jaar de Indy 500 gewonnen en we hebben lange tijd het kampioenschap geleid. Dus dat is onze missie dit jaar, en dit is een goed begin."

Ericsson begon het seizoen dus met een kickstart en ontweek verschillende incidenten die onder andere Romain Grosjean, Scott McLaughlin en Rinus van Kalmthout de das om deden. De Zweed hoopt het positieve momentum mee te nemen naar de Texas Motor Speedway waar het IndyCar-veld in het eerste weekend van april hun opwachting maakt.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS