Formule 1

Mark Webber ziet Red Bull domineren: "Max Verstappen kan drie races voor het einde al wereldkampioen zijn"

Uitgegeven door Bart • 27 juni 2022 14:40 • Print artikel

Mark Webber verwacht dit jaar geen spannende strijd om de wereldtitel Formule 1. In december besliste Max Verstappen de strijd met Lewis Hamilton pas in de allerlaatste ronde, maar dat hoeven we volgens de AustraliŽr dit jaar niet te verwachten. Daarvoor is Red Bull te goed en zit er een duidelijk verschil tussen Verstappen en teamgenoot Sergio Perez.

Max Verstappen


"Red Bull zal dit kampioenschap blijven domineren", aldus Webber in een reactie aan The Guardian. "Ze hebben een auto die erg goed is op de alle downforce levels en dat op alle compounds. Het is vergelijkbaar met een tennisser die op alle ondergronden goed is of een golfer op alle holes. Red Bull kan het allemaal. Ze hebben op dit moment een antwoord op alles en Max kan met drie races te gaan al wereldkampioen zijn."

Webber verwacht niet dat teamgenoot Sergio Perez bij Verstappen in de buurt kan komen. "Ik hou van de rijstijl van Sergio, maar over een langere periode zal Max altijd meer punten scoren. In Azerbeidzjan reed Max ver van hem weg. Een week later in Canada regent het, is het droog, is het koud en is het tricky, maar Max was het hele weekend fenomenaal."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS