Autosport BE • VW FUN CUP

Kirsten Flipkens en Niels Albert: "De 25 Hours VW Fun Cup zijn een fantastische ervaring!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juli 2016 13:31

Met zijn “Flower Power” decoratie, viel de VW Fun Cup #50 van de Belgian VW Club in ieder geval op tijdens de 25 Hours VW Fun Cup. Naast een knipoog naar de hippiebeweging van eind jaren ’60, was het echter ook de aanwezigheid van tennisster Kirsten Flipkens en tweevoudige Wereldkampioen veldrijden Niels Albert die de nodige nieuwsgierigheid opwekte. Samen met de ervaren Bert Longin, Anthony Kumpen en Stienes Longin, kenden deze twee Belgische sportlui een prachtig weekend in de Ardennen.

VW Fun Cup Spa

Zondag om 18u, de VW Fun Cup #50 overschrijdt de eindstreep van de 25 Hours VW Fun Cup. Een eer die te beurt valt aan Kirsten Flipkens die de laatste stint aan het stuur van de “Flower Power” wagen afwerkt. Op uitzondering van wat technische problemen, waardoor het team niet verder zou geraken dan een 67ste plaats, verloopt de verlengde etmaalrace fantastisch voor de tennisster. “Het was echt heel fijn”, aldus Kirsten. “Zelfs al is mijn papa autoverkoper en trekt de autosport me wel aan, toch was dit mijn eerste ervaring in competitieverband. Ik heb me dan ook een heel weekend lang geamuseerd. De sfeer was fantastisch, zowel wat het evenement zelf betrof als die binnen het team. Qua fysieke inspanningen wist ik niet goed wat te verwachten, maar ook dat viel beter mee dan verwacht. Een ding is zeker, als de kans zich opnieuw voordoet, wil ik graag terug van de partij zijn!”

Elke maal dat de jonge vrouw in de wagen kruipt, boekt ze vooruitgang. Bewijs daarvan is het feit dat ze haar persoonlijke besttijd neerzet in de allerlaatste ronde! Het mag duidelijk zijn dat de raadgevingen van “coaches” Anthony Kumpen, Bert Longin en Stienes Longin hun vruchten hebben afgeworpen.

Een opmerking die trouwens ook geldt voor Niels Albert. Met dat verschil dat de tweevoudige Wereldkampioen veldrijden reeds kan rekenen op de ervaring van een jaar geleden. “En opnieuw heb ik me ongelofelijk goed geamuseerd”, lacht Niels. “Ik was blij er opnieuw te kunnen bij zijn, al was het voor mij allemaal al wat minder onbekend in vergelijking met vorig jaar. Ik heb er opnieuw van genoten! De 25 Uren zijn echt een heel leuk evenement. Kijk maar naar het publiek, het aantal deelnemers, de aanwezigheid van professionele piloten en het feit dat er zo’n twintigtal ploegen strijden om de zege. Voor de pakweg honderd anderen, is het vooral het plezier dat van tel is en dat maakt het evenement heel gezellig. In ons team werd er in ieder geval veel gelachen!”

Zonder motorproblemen had de wagen wellicht in de top 25 kunnen eindigen. Maar dat is niet het belangrijkste. “We vormden een mooi team en ik ben fier op Kirsten en Niels”, benadrukt Anthony Kumpen. “Niels kon uiteraard profiteren van zijn ervaring vorig jaar en hij maakte dan ook geen fouten. En ook Kirsten, voor wie het een eerste race was, boekte stelselmatig vooruitgang zonder zich op fouten te laten betrappen. Het feit dat ze haar snelste chrono laat optekenen in de allerlaatste ronde, bewijst dat ze heeft aangevallen tot het einde. Ze heeft van het avontuur genoten en het zou me dan ook niet verwonderen dat we ze in de toekomst nog zullen terugzien! In ieder geval zijn de 25 Hours VW Fun Cup echt wel uniek. Met meer dan 120 wagens op de piste heb je geen tijd om te vervelen!”

Ook binnen de Belgian VW Club toont men zich erg gelukkig over het verloop van deze wedstrijd. “De sfeer tussen de piloten en binnen het team was uitstekend”, aldus een tevreden Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian VW Club. “Natuurlijk had het resultaat wat beter gekund, maar in een race waar plezier maken het belangrijkste is, is dit niet het belangrijkste. Mijn felicitaties voor Kirsten en Niels voor hun inzet, bedankt ook aan Anthony, Bert en Stienes om hun ervaring met zoveel enthousiasme te delen en chapeau voor het team M3M dat onze wagen prepareerde en hard heeft gewerkt om een oplossing te vinden voor de problemen. Taak volbracht!”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS