Autosport BE • VW FUN CUP

LIVESTREAM: De VW e-Fun Cup powered by Hankook debuteert vanavond!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2020 18:31

Deze woensdagavond vormt zonder twijfel een mijlpaal in de lange geschiedenis van de VW Fun Cup. De amusante Racekevers, die op de Belgische circuits verschenen in 1997, vormen de komende weken het onderwerp van een virtueel Belgisch kampioenschap! De VW e-Fun Cup powered by Hankook, betwist op het simulatieplatform van Assetto Corsa (op pc), ziet er fantastisch uit, met vier afspraken op de circuits van Spa-Francorchamps (vanavond), Circuit Zandvoort (1 juli), Zolder (8 juli) en een locatie gekozen door de fans op de sociale media voor een grootse finale op 15 juli. Tijdens iedere wedstrijd staan twee races van 45 minuten op het programma.

VW e Fun CUP

Het virtuele kampioenschap georganiseerd door Kronos Events krijgt de erkenning van RACB Sport en de ondersteuning van de Belgian VW Club. Niet minder dan 36 rijders zullen het tegen elkaar opnemen.

Wie zijn de favorieten?
Ugo de Wilde is een van de grootste kanshebbers. De Belgische eenzitterbelofte zit aan het stuur van de beroemde VW Fun Cup #50 Flower Power in de kleuren van de Belgian VW Club en ingezet door M3M. Maar de 17-jarige Brusselaar zal het niet gemakkelijk krijgen tegen een erg solide tegenstand, met vaste waarden uit het kampioenschap als David De Saeger (aan het stuur van de prachtige Vaillante van Kronos Racing), Edouard Chevalier (#260 McDonald’s Racing), Benoit Philips (#219 CG Racing), Quentin Denis (#299 DRM Motorsport), Simon Lurkin (#70 SGRT.be), Steve Claeys (#326 DDS Racing) of de Italianen Claudio Cappelli (#285 8KS Warner Experience) en Gabriele Torelli (#406 8KS Warner Experience).

VW e Fun CUP

De magie achter de VW e-Fun Cup powered by Hankook is ook de kans die rijders uit de virtuele wereld krijgen om een kampioenschap met officiële erkenning van RACB Sport te betwisten. De delegatie van de simracers (zoals ze genoemd worden) wil de rijders uit de VW Fun Cup in het stof laten bijten, met onder meer kerels als Julien Schein (daarnaast ook ingenieur bij DRM Motorsport), Simon Duterme of Maxime Liénard (ingenieur van het M3M-team). Wie wordt de winnaar? Het antwoord volgt vanavond!

Waar kijken?
De allereerste afspraak van de VW e-Fun Cup powered by Hankook start deze woensdag 10 juni om 21.00 uur met een kwalificatiesessie over 30 minuten. De twee wedstrijden van 45 minuten, die zonder enige twijfel voor het nodige spektakel zullen zorgen, worden gescheiden door een korte, intense tweede kwalificatie van 10 minuten. De race van de VW eFun Cup kunt u op onderstaande lvestream volgen. Een afspraak die u dus niet mag missen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS