Autosport BE • VW FUN CUP

Uitstekende start voor Ingrid, Camille en Melissa in de VW Fun Cup

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 22 maart 2011 21:51


Vier weken na hun selectie in het kader van het stuurwiel, georganiseerd door de Belgian VW Club en de magazines Dag Allemaal en Ciné-Télé-Revue en met de steun van RACB Sport, maakten Camille Verstraete en Melissa Miceli hun debuut in de VW Fun Cup in Zolder. Met Ingrid Berghmans eindigden ze in de tweede manche op een 27ste plaats op 47 deelnemende ploegen. Het vrouwelijke trio deed dus meer dan zich enkel verdedigen!

Zondag 20 maart zal wellicht voor altijd in het geheugen van Camille Verstraete en Melissa Miceli gegrift blijven staan. Die dag namen de meisjes samen met ex-judoka Ingrid Berghmans voor het eerst deel aan een autosportwedstrijd op het circuit van Zolder. Na een eervolle 33ste plaats tijdens de 1u45’ durende openingsmanche van het seizoen, sleepten de “VW Girls” een mooie 27ste positie uit de brand in de tweede race (4u30’).

“Ik ben fier op mijn ploegmates”, klonk Ingrid Berghmans enthousiast. “27ste eindigen in de tweede manche en dat met 47 deelnemende wagens is verre van slecht denk ik! Maar ik ben vooral blij met de vooruitgang die Camille en Melissa tijdens het weekend hebben geboekt. Ook toen de piste er al vuil en glad bijlag, maakten ze progressie. Camille ontleedt alles tot in de puntjes en draait nu al regelmatige tijden. Ze is ook behoorlijk snel. Ook Melissa ging steeds sneller. Uiteindelijk lagen onze snelste tijden vrij dicht bij elkaar. De wagen is vrijwel ongeschonden uit de strijd gekomen en we hebben alle drie progressie gemaakt en ons goed geamuseerd. Wat wil je nog meer?”, aldus een zichtbaar tevreden Ingrid die de twee laureates van het stuurwiel van de Belgian VW Club dit seizoen zal coachen.

De drie meiden kregen hun plaatsje in het middenveld van de VW Fun Cup echter niet cadeau. “En wees er maar zeker van dat onze mannelijke tegenstanders geen geschenkjes uitdeelden”, glimlacht Melissa Miceli (24 jaar). “ Ik denk zelfs dat er een paar waren die het niet zo leuk vonden dat we sneller waren dan hen... en die als ze onze roze VW Fun Cup zagen opduiken het ons misschien zelfs nog iets moeilijker maakten. Het was een eerste fantastische ervaring. Zaterdag, tijdens de trainingen, liet ik nog een 2’07” optekenen. Zondag realiseerde ik tijdens de race een 2’02”. Om nog meer progressie te maken, moet ik vooral veel rijden. Je kan je dus voorstellen dat ik al met ongeduld uitkijk naar de race in Mettet over vier weken!”

Net zoals bij Melissa, zal ook Camille Verstraete zich nog lang haar eerste wedstrijd herinneren. “Alles is echt prima verlopen en ik ben dan ook heel tevreden met de 27ste plaats in de tweede manche”, blikt de 20-jarige pilote uit Geluveld terug. “Alles is zo snel gegaan sinds de selectie van 19 februari... Het behalen van de vergunning, de eerste kennismaking met de wagen en dan het racedebuut zelf. Ik heb veel geleerd en veel vooruitgang geboekt dit weekend. Ronde na ronde begin je later te remmen, sneller de bochten te nemen en word je wat agressiever... en gaan je tijden omlaag. In de karting had ik al wel wat geleerd om in peloton te rijden maar dit is toch nog wat anders. Het mag duidelijk zijn dat de mannen hier geen geschenkjes uitdelen en ons zo maar laten voorbijgaan. Maar dat is niet meer dan normaal en dat maakt autosport net zo leuk! De slipcursus die we vorige week hebben gevolgd was trouwens ook heel nuttig. Ondanks een schuiver links of rechts had ik dan ook helemaal geen angst. Leve de volgende race!”

Enkel lachende gezichten dus na afloop van de eerste meeting, ook bij de Belgian VW Club. “Alleen al het resultaat bewijst dat Camille en Melissa hun plaats in de VW Fun Cup waard zijn”, stelt een zichtbaar tevreden J.G. Mal-Voy, voorzitter van de Belgian VW Club. “Maar ik wil bij deze ook de talrijke vrienden van de Club bedanken die onze twee laureates hebben helpen klaarstomen voor deze wedstrijd. Jean-François Hemroulle en Philippe Godet gaven hen tal van tips en ze kregen ook de hulp van Nathalie Maillet, een andere vrouw die eveneens haar mannetje weet te staan... Deze ervaring doet er ons nogmaals aan herinneren dat de VW Fun Cup eigenlijk een uitstekende leerschool is. Iedereen komt er een tegenstander van zijn – of haar – niveau tegen. Op die manier kan je als piloot progressie maken en ik denk dan ook dat wat Camille, Melissa en Ingrid dit weekend lieten zien best verbazend was. Afspraak in Mettet op 16 en 17 april voor de volgende opdracht!”

(persbericht)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS