Autosport BE • VW FUN CUP

VW Fun Cup en Belgisch Rallykampioenschap: de kalenders worden gewijzigd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 april 2020 11:42

De crisis van het Coronavirus–Covid 19, die op dit moment de hele wereld raakt, heeft vanzelfsprekend ook repercussies voor de autosport, zowel op internationaal niveau als in België.

VW Fun Cup

De Spa Rally, tweede manche van het Belgian Rally Championship, kon niet zoals gepland plaatsvinden op 14 en 15 maart. De beslissing viel minder dan 36 uur voor de start. Een echte domper voor alle fans van Andreas Mikkelsen en Volkswagen, die ernaar uitkeken om de Noor aan het werk te zien aan het stuur van een Polo GTI R5. Iedereen heeft ondertussen echter begrepen dat de beslissing van de Belgische regering, om alle sportieve evenementen te annuleren, volledig gerechtvaardigd was.

Het mag geen verrassing heten dat ook de TAC Rally – geprogrammeerd op 11 april – uitgesteld wordt. Zowel voor de wedstrijd in de streek van Spa als voor de organisatie in de buurt van Tielt wordt er gezocht naar een eventuele nieuwe datum. Vincent Verschueren en Filip Cuvelier geduld oefenen voor ze weer aan boord zitten van hun Volkswagen Polo GTI R5 in de kleuren van de Belgian VW Club.

De kalender van de VW Fun Cup powered by Hankook ondergaat eveneens enkele wijzigingen. De openingsrace op 21 en 22 maart in Mettet werd uitgesteld naar een latere datum, net als de race in Assen (25 en 26 april).

Iedereen wacht nu de evolutie van deze gezondheidsproblematiek af om beslissingen te nemen voor het vervolg van het seizoen. De bedoeling van promotor Kronos Events is duidelijk om de zeven oorspronkelijk voorziene wedstrijden te behouden en we hopen ook dat de Hankook 25 Hours zoals voorzien kunnen plaatsvinden van 9 tot 12 juli.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS