Autosport BE • VW FUN CUP

Preview 25 Uren VW Fun Cup op Spa-Francorchamps: wordt de 100 gehaald?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2015 15:17

Sinds 1998 staat het tweede weekend van juli steevast in het teken van de 25 Uren VW Fun Cup, het hoogtepunt van het seizoen voor al wie dit leuke concept een warm hart toedraagt. Vanuit alle windstreken zakken tijdens het weekend van 11 en 12 juli de fans van de VW Fun Cup én Volkswagen af naar ’s werelds mooiste circuit om er zich helemaal te laten onderdompelen in de wereld van Volkswagen. Na een wat moeilijkere periode lijkt de VW Fun Cup, onder meer met de komst van de Evo3, opnieuw “hot” en dat zie je ook aan het aantal deelnemers, dat langzaam maar zeker de kaap van 100 nadert. Bovendien maken ook heel wat bekende namen hun opwachting. Naast de door de Belgian VW Club en Dag Allemaal ingeschreven wagen met enkele bekende gezichten zoals acteur Louis Talpe, ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert en televisiepersoonlijkheid Ruben Van Gucht, lokt deze editie ook heel wat andere autosportnamen zoals Freddy Loix, Cédric Cherain, Bernard Munster en Jean-Pierre Van de Wauwer. Maar ook iemand als ex-piloot-F1 Eric Van de Poele tekent present en zet een wagen in voor heel de familie! Tot slot komen ook de Franse komiek Arnaud Tsamère en de acteur Tomer Sisley aan de start, samen met Olivier Pernaut, Margot Lafitte en Pierre-Yves Rosoux.

VW Fun Cup

Hoewel het nu al uitkijken is naar de start van de 25 Uren (16.50u) waarbij de hele meute een eerste keer de Raidillon opraast, valt er nog heel wat meer te beleven op en rond het circuit. De fans van VW-oldtimers kijken ongetwijfeld uit naar hun jaarlijkse parade (16.30u), terwijl de echte autosportfans benieuwd zijn naar de 2-uur durende race van het Brits GT-kampioenschap (12.15u) en de races in het kader van de Milltek Sport VW Racing Cup (11.30u), waarin een 25-tal Scirocco’s en Golf GTI’s het tegen elkaar opnemen. Absoluut de moeite waard!

En tot slot is er op dit grote familiefeest ook plaats voor de kleintjes! Terwijl papa zich weer even kind voelt bij het aanschouwen van de VW Polo R WRC van Sébastien Ogier en mama in het Volkswagendorp de nieuwste VW-kledij bekijkt, is er voor hen een hele dag lang kinderanimatie voorzien!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS