Autosport BE • VW FUN CUP

Herbie vol met vrouwen in strijd met 140 andere VW racekevers

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2011 05:59

Het is ongetwijfeld DE afspraak van het jaar voor de fans van de VW Fun Cup. 25 uren lang zullen meer dan 140 “racekevers” strijden voor de overwinning op de prestigieuze F1 omloop van Spa-Francorchamps. Midden het peloton zal zeker en vast ook de wit-roze VW Fun Cup nummer 259 niet onopgemerkt blijven: vier meiden delen zijn stuur met de bedoeling zonder kleerscheuren de finish te halen. Het vaste trio Ingrid Berghmans, Laure Creteur en Camille Verstraete krijgt versterking van de Deense Maiken Rasmussen, vertegenwoordigster van de Commissie ‘Vrouwen en Autosport van de FIA’ in de VW Scirocco R-Cup.

Herbie VW

Gekozen op basis van hun prestaties in een door de Belgian VW Club, Dag Allemaal en Ciné-Télé-Revue georganiseerde selectie, zullen Camille Verstraete en Laure Creteur op 8, 9 en 10 juli hun droom verwezenlijken door deel te nemen aan de 25 Uren VW Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps. Zoals het geval is sinds het begin van het seizoen zal ook nu ex-judoka Ingrid Berghmans van de partij zijn. “ Ik heb vorig jaar al eens deelgenomen aan de 25 Uren”, herinnert de gouden medaille van de Olympische Spelen in 1988 in Seoul zich. “ Ik heb er een mooie herinnering aan overgehouden en vooral dan het rijden ’s nachts. Maar dit keer is de context helemaal anders. Ik heb nu meer ervaring en bovendien wil ik met ons team een goede prestatie neerzetten. Zowel fysiek als mentaal wordt het een lange race met heel wat wagens op de piste. Maar de sfeer binnen de ploeg is ronduit schitterend en ik voel dat we klaar zijn om de uitdaging aan te gaan.”

Voor de ploeggenotes van Ingrid, en zeker voor Camille Vertraete, zullen deze 25 Uren een grote première zijn. “ Ik kijk er vol ongeduld naar uit”, bekent Camille. “ We hadden alle drie de kans om samen met Maiken Rasmussen, die ons team versterkt voor de 25U, te testen en die dag viel bijzonder goed mee. Zo hebben we onze gegevens kunnen vergelijken met die van Nathalie Maillet, een pilote die gewoon is om in de VW Fun Cup voorin mee te strijden. Zo hebben we onder ander onze rempunten en snelheid in de bochten kunnen vergelijken. Dit is natuurlijk dé manier om te zien op welk vlak je nog progressie kan maken. Bijzonder boeiend allemaal en ik kijk er dan ook naar uit om dit alles tijdens de 25 Uren in de praktijk om te zetten.”

Ook de 20-jarige Laure Creteur staat te trappelen van ongeduld. “ De afgelopen jaren was ik steevast van de partij op de 25 Uren maar dan wel als toeschouwster. Dit keer heb ik het enorme geluk om de race van binnenuit mee te maken”, klinkt ook de pilote uit Boussoit enthousiast. “ Het meest verrassend wordt wellicht het drukke verkeer en de manier waarop je daarmee omgaat. Met ruim 140 wagens op het circuit wordt het zonder twijfel drummen. Gelukkig heb ik al met Francorchamps kunnen kennismaken tijdens een testdag eind juni. Net zoals de anderen heb ook ik veel opgestoken van de raadgevingen van Nathalie Maillet. Deze zullen zeker en vast van pas komen tijdens het weekend.”

Hoewel ze banden heeft met België, aangezien ze de vriendin is van Benjamin Bailly, bezit Maiken Rasmussen een Deense identiteitskaart. Enkele maanden terug kwam ze in het nieuws als laureate van een door Volkswagen en de Commissie ‘Vrouwen en Autosport van de FIA’ georganiseerde wedstrijd en die haar een zitje zou opleveren in de Duitse VW Scirocco R-Cup. “ Ik maakte pas voor het eerst kennis met de VW Fun Cup tijdens onze testdag”, bekent de Deense. “ Maar, ik heb er echt van genoten! Ik had niet verwacht dat deze wagen zo leuk zou zijn om te besturen. Ook de prima sfeer binnen de ploeg is opperbest! Alle info wordt gedeeld en we willen vooruitgang boeken. Echt tof!”

Dus, afspraak in Francorchamps, op zaterdag 9 juli, om dit bijzonder sympathieke vrouwelijke kwartet te komen aanmoedigen in ’s werelds langste race ter wereld. De lichten springen op groen om 16u30!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS