Formule 1

24H Daytona: Lekke band Renger van der Zande in eindfase, zeges Nick Catsburg en Indy Dontje

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 januari 2021 21:06

Rondenlang streed Renger van der Zande met zijn Cadillac in de eindfase met concurrent Filipe Albuquerque in de Acura van Wayne Taylor Racing voor de zege in de 24U van Daytona. Helaas kwam aan dat bloedstollende gevecht een einde door een lekke rechter achterband op zo'n zeven minuten voor de finish van de 24 uursrace. Het kostte de nummer 01 auto van Chip Ganassi Racing met de Nederlander, Kevin Magnussen en Scott Dixon de kans op de overwinning, die nu naar het team van Wayne Taylor Racing ging met Albuquerque, Ricky Taylor en Alexander Rossi.

24H Daytona Renger van der Zande

De zege in de LMP2 ging naar de nummer 18 bolide van Era Motorsport, terwijl in de LMP3 de No. 74 auto van Riley Motorsports de klassezege pakte.

In de LM GT was het een één-tweetje voor Corvette onder aanvoering van de winnende Corvette. Een zege met een Nederlands tintje vanwege Nick Catsburg, die samen met Jordan Taylor en Antonio Garcia naar het succes reden. Er was nog meer Nederlands succes met de overwinning van Indy Dontje, Maro Engel, Russell Ward en Philip Ellis, die met hun Mercedes MG GT3 wonnen in de GTd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS