Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Katherine Legge keert na tien jaar terug naar de Indy 500 met Rahal Letterman Lanigan Racing

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 februari 2023 10:00

Katherine Legge keert na tien jaar afwezigheid terug in de fameuze Indianapolis 500. Het team van Rahal Letterman Lanigan Racing maakte op sociale media bekend dat de Britse dame de vierde inschrijving van het team is geworden.

Katherine Legge

De inmiddels 42-jarige dame uit Guildford reed elf races in de IndyCar Series. Haar laatste race was de Indy 500 in 2013, deze race reed ze voor Schmidt Peterson Motorsports. Ze eindigde op de 26e positie, op zeven ronden achterstand. Legge rijdt voor het team van Rahal Letterman Lanigan Racing en strijd tegen teamgenoten Graham Rahal, Jack Harvey en Christian Lundgaard.

Na het IndyCar-verhaal, dat in 2013 strandde, stortte de snelle Britse zich op het IMSA-kampioenschap. In de Acura NSX schreef Legge vier overwinningen op haar naam. Bij het team van RLL is de Britse ook bekend. Enkele jaren geleden reed ze voor het team in de Jaguar I-Pace eTrophy.

"Ik vind het geweldig om terug te zijn bij Rahal Letterman Lanigan Racing voor de grootste race ter wereld, de Indy 500", zei Legge na de aankondiging.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS