Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Josef Newgarden snelt naar de eerste tijd in eerste Indy 500-test

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 april 2023 14:00

Josef Newgarden, tweevoudig kampioen van de INDYCAR SERIES, was de snelste coureur tijdens de eerste dag van de Indy 500 Open Test op de Indianapolis Motor Speedway. Hij reed in zijn No. 2 Shell Team Penske Chevrolet een topsnelheid van 227.686 mijl per uur en was daarmee de snelste van 33 deelnemers. Newgarden heeft nog niet eerder de Indianapolis 500 gewonnen, maar is dit jaar wel een van de favorieten om de 19e overwinning voor Team Penske binnen te halen. Zijn snelste ronde reed hij in de middagsessie, waarin coureurs in groepen simuleerden wat er op racedag, zondag 28 mei, zal gebeuren.

Josef Newgarden

Conor Daly uit Indianapolis reed de tweede snelste tijd van de dag met een snelheid van 227.466 mijl per uur in zijn No. 20 BitNile Chevrolet. Scott Dixon, winnaar van de Indy 500 in 2008, werd derde met een snelheid van 226.788 mijl per uur in zijn No. 9 PNC Bank Chip Ganassi Racing Honda. Vorige week winnaar van de Long Beach Grand Prix, Kyle Kirkwood, reed de vierde snelste tijd met een snelheid van 226.727 mijl per uur in zijn No. 27 AutoNation Honda. Takuma Sato, tweevoudig winnaar van de Indy 500, sloot de top vijf af met een snelheid van 226.265 mijl per uur in zijn No. 11 Honda.

Het doel van de meeste teams tijdens de test was om verschillende combinaties van nieuwe aerodynamische onderdelen uit te proberen die INDYCAR dit jaar heeft toegestaan. Het idee is om nog closer racing te creëren en meer technische opties voor de teams. De tests werden bemoeilijkt door een toenemende wind, waardoor teams snel moesten werken voordat mogelijk slecht weer op de tweede dag van de tests, vrijdag, zou toeslaan. In totaal werden er 3.522 ronden afgelegd (8.805 mijl) in de drie sessies.

Rinus Veekay

Alle vijf veteranen en drie rookies die moesten deelnemen aan de verplichte refresher tests en het Rookie Orientation Program hebben deze succesvol afgerond en zijn in mei gerechtigd volledig deel te nemen. Veteranen die de refreshers voltooiden waren Marco Andretti, Ryan Hunter-Reay, Tony Kanaan, Katherine Legge en Stefan Wilson. De eerstejaars Indy 500-coureurs die het ROP hebben afgerond, waren Augustin Canapino, Benjamin Pedersen en Sting Ray Robb.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS