Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Owen Tangavelou tekent overeenkomst voor Eurocup-3 met MP Motorsport

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 januari 2024 13:01

Owen Tangavelou uit Vietnam heeft zich aan MP Motorsport verbonden voor het tweede seizoen dat het team uit Westmaas in de Eurocup-3 gaat rijden. De talentvolle 18-jarige coureur gaat zijn Aziatische wortels omarmen terwijl hij verder klimt op de formuleladder en wordt de derde coureur bij het Nederlandse team in de jonge raceklasse, die in 2024 verder wil groeien in Europa.

Owen Tangavelou tekent Eurocup-3-overeenkomst met MP Motorsport

Tangavelou heeft al eerder ervaring opgedaan met MP: hij keert terug naar na een korte periode met het team in het Formula Regional Middle East Championship (FRMEC) van 2023. Daarin reed hij drie races ter voorbereiding op diens reguliere seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). Komend seizoen hoopt de Vietnamese coureur die ervaring op FRECA-niveau te kunnen inzetten om uit te groeien tot een koploper in de Eurocup-3. Tangavelou krijgt de al eerder aangekondigde Bruno Del Pino en Emerson Fittipaldi jr. als teamgenoten.

“Mijn overeenkomst met MP Motorsport voor het Eurocup-3-seizoen is geweldig nieuws voor mij”, aldus Tangavelou. “Het eerste seizoen van de klasse was een succes, want het vestigde én bevestigde de reputatie van enkele zeer getalenteerde jonge coureurs. Nu de Eurocup-3-kalender niet alleen Spa en Zandvoort omvat, maar ook Paul Ricard, Portimão en de Red Bull Ring, gaat het een geweldig seizoen worden – zeker als je mag samenwerken met een toonaangevend team zoals MP Motorsport.”

“Ik ben er trots op dat een coureur van het kaliber van Owen deel gaat uitmaken van onze Eurocup-3-inzet voor 2024”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Hij heeft zijn talent de afgelopen twee FRECA-seizoenen meermaals bewezen. Nu hebben we hem niet langer als tegenstander, maar als lid van ons team. We hebben begin 2023 goed samengewerkt tijdens dat FRMEC-weekend op Yas Marina en die draad hopen we opnieuw op te pakken. Via de combinatie van Owen, Bruno en Emerson zullen we zeker voorin meedraaien in de komende Eurocup-3.”

Tangavelou maakte in 2020 zijn debuut in de formuleauto’s en werd in 2021 vijfde in zijn tweede seizoen in de Franse F4. In 2022 en 2023 maakte hij de overstap naar het FRECA en maakte hij met diverse top-vijf-klasseringen regelmatig deel uit van de kopgroep. In de tussentijd nam Tangavelou ook deel aan het FRMEC en het Formula Regional Asian Championship certified by FIA.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS