Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Geweldige raceomstandigheden voor de seizoensstart van de FFR-FOR bij St. Paul Historic Zandvoort Trophy 2024

Uitgegeven door Peter Vader • 30 mei 2024 16:06

ZANDVOORT/ACHEL - Een wat verlate start van het raceseizoen 2024 voor de FFR-FOR, maar wel een die profiteerde van uitstekende raceomstandigheden op het Zandvoortse Formule 1-circuit voor de St. Paul Historic Trophy. Mede dankzij een grote delegatie uit Denemarken was er veel actie op het circuit.

FFR-FOR bij St. Paul Historic Zandvoort Trophy 2024 Foto 1De start van Race 1, verschillende auto's kregen een tijdstraf van 5 seconden omdat ze niet correct door de startboxen gingen.

Het weekend opende met een gratis trainingssessie op vrijdagavond, een gelegenheid die de meeste FFR-FOR-coureurs gebruikten om opnieuw vertrouwd te raken met het circuit en de afstelling van hun auto's te finetunen. Helaas vertraagde dit ook het debuut van François Claijs in zijn Formule Ford 2000, omdat een defecte oliepomp ervoor zorgde dat zijn motor vastliep en hij niet kon deelnemen aan de kwalificatiesessies of races, terwijl ook Armin Bohn uitviel voor de eigenlijke race.

FFR-FOR bij St. Paul Historic Zandvoort Trophy 2024 Foto 2De leiders in beide races, Ralf Goral (#9), Jochen Thissen (#28) en Philipp Menzner (#6).

Na twee kwalificatiesessies op zaterdagmorgen en aan het begin van de middag, was het aan het eind van de middag tijd voor Race 1. De Formule Opels van Ralf Goral (#9) en Jochen Thissen (#28) gingen vanaf de start aan de leiding, met Philip Menzner (#6, FF2000), Alan Williamson (#60, FOL) en Andreas Menzner (#8, FF2000) in de achtervolging. Ze werden op de voet gevolgd door Onno Zuidema (#69, FF2000) die heel hard pushte om in te halen, maar helaas in de bandenstapels belandde nadat een steentje uit de grindbak onder zijn gaspedaal bleef hangen en hij niet genoeg kon afremmen bij het insturen. Dat leidde tot een safety car situatie waarbij het hele veld bij elkaar kwam. Nadat het groene licht was gegeven, waren het opnieuw Ralf Goral, Jochen Thissen en Philipp Menzer die vooropreden tot de finishvlag, terwijl Roel Mulder (#22) het FF1600-peloton onbedreigd aanvoerde.

FFR-FOR bij St. Paul Historic Zandvoort Trophy 2024 Foto 3Roel Mulder (#22) aan de leiding bij de kleine groep FF1600 auto's.

Maar de wedstrijdleiding deelde een straf van 5 seconden uit aan Goral, Philipp Menzner, Alan Williamson en Roel Mulder omdat ze niet door de startboxen waren gestart. Daardoor eindigde Jochen Thissen als eerste in de FOL klasse, voor Goral en Willamson, Andreas Menzner en Henk van der Spoel eindigden als eerste en tweede in de FF2000 klasse, voor Philipp Menzner, terwijl Carly Meskes (1e) en Leon den Hollander (2e) eindigden voor Roel Mulder.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS