Formule 1

De zoon van tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Emerson Fittipaldi in Nederlandse dienst

Uitgegeven door HJ van Keulen • 9 januari 2024 16:03

De jonge Braziliaan Emerson Fittipaldi jr. is de nieuwste naam die bij het Nederlandse MP Motorsport heeft getekend voor een dubbel seizoen in de Eurocup-3 en het Formula Regional Middle East Championship (FRMEC). Komend weekend rijdt Fittipaldi zijn eerste FRMEC-races.

Emmo Fittipaldi tekent bij MP Motorsport

Met gastoptredens in de laatste twee rondes van het seizoen 2023 maakte de zoon van tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Emerson Fittipaldi afgelopen jaar zijn debuut in de Eurocup-3. Voor komend seizoen heeft hij besloten om fulltime deel te nemen aan de klasse. Hij doet dat in samenwerking met het toonaangevende MP Motorsport uit Westmaas. De jonge Fittipaldi maakte voor het eerst kennis met het Nederlandse team toen hij in oktober voor MP testte tijdens de FIA F3-naseizoenstests op Jérez en Barcelona.

Als voorbereiding op zijn reguliere seizoen neemt Fittipaldi jr. deel aan het Formula Regional Middle East Championship, wederom met MP. In deze klasse, die in januari en februari wordt verreden, heeft de 16-jarige Braziliaan twee teamgenoten: Nikhil Bohra en Bruno Del Pino. Del Pino wordt ook een van Fittipaldi junior’s teamgenoten in de Eurocup-3.

“Ik ben heel enthousiast over het vooruitzicht dat ik met MP Motorsport in zowel de Eurocup-3 als het FRMEC mag uitkomen”, aldus Fittipaldi. “Beide klassen zijn extreem competitief en dat gaat me helpen in mijn streven om hogerop te komen op de monopostoladder. Ik sta te popelen om dit weekend op Yas Marina van start te gaan en het op te nemen tegen een boel andere getalenteerde jonge coureurs. De nieuwe Eurocup-3-kalender ziet er ook goed uit, met weekenden op onder meer Spa, de Red Bull Ring, Portimão en Paul Ricard – die behoren tot de beste circuits van Europa!”

Emmo Fittipaldi tekent bij MP Motorsport

“We zijn erg blij om Emmo aan boord te hebben voor onze deelnames aan de Eurocup-3 en het FRMEC”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Emmo heeft vorig jaar opvallende kwaliteiten laten zien die onze aandacht hebben getrokken. Nu maakt hij deel uit van de MP Motorsport-familie. We zijn van plan om het hele jaar het beste uit hem halen, te beginnen dit weekend in de Verenigde Arabische Emiraten. Met Nikhil en Bruno hebben we een sterke bezetting voor ons drukke FRMEC-programma van 15 races.”

Na een succesvolle kartcarrière stapte Fittipaldi in 2021 over naar de formuleauto’s, waarin hij derde werd in het Deense F4-kampioenschap. In 2022 maakte de Braziliaanse tiener de overstap naar de Italiaanse F4. Daarnaast deed hij een deelprogramma in de Duitse F4. Fittipaldi’s hoofdprogramma van 2023 was het Formula Regional European Championship by Alpine. Daarin scoorde hij in zijn debuutseizoen meteen punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS