Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

IndyCar grid kleurt verder oranje: Rinus Veekay met compleet oranje auto in actie tijdens Indy 500

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2022 11:33

Op zondag 29 mei wordt de 106e editie van de Indy 500 gereden op de Indianapolis Motor Speedway. Rinus ´Veekay’ van Kalmthout staat als enige Nederlander aan de start, en wil dat ook graag laten weten. De Nederlander die uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing komt in actie in een compleet oranje bolide.

Rinus Veekay

De 21-jarige Hoofddorper is bezig aan zijn derde seizoen in de IndyCar en won vorig seizoen zijn eerste wedstrijd in de Amerikaanse raceklasse. Hij won vorig jaar de race op het Indianapolis Motor Speedway, echter was dit de GP-versie en niet de oval waar de Indy 500 op gereden worden.

Voor deze aangelegenheid, die aan het einde van mei zal plaatsvinden zal Veekay in actie komen met een knal oranje auto met sponsoring van Bitnile. Van Kalmthout liet op zijn Twitter het volgende weten: “We gaan helemaal oranje in de Indy 500! Bitnile heeft me de vrijheid gegeven om mee te helpen aan de kleurstelling van de auto en ik heb er natuurlijk Nederlandse tinten aan toegevoegd. Ik kan niet wachten om mee de strijd om de overwinning.” De Nederlandse ‘tinten’ zijn ver te vinden, de compleet oranje auto zal namelijk geweldig opvallen in het ruim dertig koppen tellende startveld.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS