Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

IndyCar: Colton Herta wint spectaculair op half natte Indy Road Course, Veekay zwemt naar P23

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 mei 2022 10:02

De GMR Grand Prix op de road course van Indianapolis werd voor een groot gedeelte verreden onder natte omstandigheden. Dit zorgde voor veel verschillende strategieën op en naast de baan. Verschillende rijders probeerde al vroeg in de wedstrijd te wisselen naar droogweer banden. Op een half natte baan is dit moeilijker dan gedacht.

Colton Herta

Rinus van Kalmthout mocht de race starten vanaf de vijftiende positie. Hij had een goede start, maar belandde in de 21ste ronde in de gridbak terecht nadat hij in aanraking kwam met voormalig Formule 2-coureur Callum Ilott. Vervolgens moest de Nederlander van het grind rijden over een nat grasveld. Dit verliep niet helemaal lekker, hij spinde namelijk de baan op en reed tegen Devlin DeFrancesco aan. Vanaf hier ging het bergafwaarts voor de 21-jarige Hoofddorper.

Hij liep schade op aan zijn diffuser en moest meer pitstops maken dan de concurrentie. De coureur van Ed Carpenter-Racing kwam niet verder dan de 23ste positie.

Door de verraderlijke omstandigheden kon de kijker rekenen op het nodige spektakel. Onder andere Alex Palou, Josef Newgarden en Scott McLaughlin wisten hun bolide niet altijd op de baan te houden. Colton Herta won de race in Indianapolis en reed de race uit zonder grote problemen. Herta verloor zijn auto bijna, maar wist hem op spectaculaire op de baan te houden. Deze actie zorgde ervoor dat hij even laten op het hoogste treetje kon staan.

Simon Pagenaud en Will Power stonden naast Herta op het podium. Will Power heeft de leiding in het kampioenschap overgenomen omdat de WK-leiders een slechte race kende. Over twee weken staat de volgende IndyCar-wedstrijd op het programma. Dat is er niet zomaar één, het is namelijke de wereldberoemde Indy 500.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS