Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

"Het is aan Honda! Zij kennen de motorsport beter dan wie dan ook!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 januari 2023 04:29

Een mogelijke toetreding van Acura met haar ARX-06 in het FIA World Endurance Championship, is een beslissing die genomen moet worden door de wereldwijde divisie van Honda. Dat zegt Honda Performance Development-president David Salters. Die bevestiging maakt de Amerikaan naar aanleiding van de uitspraken van de wens van Wayne Taylor Racing met Andretti Autosport om in het wereldwijde kampioenschap uit te komen.

Honda Acura


“Acura is Noord-Amerika. We moeten hier goed werk leveren”, zegt Salters tegenover Sportscar365. “Dus tot zo ver gaat dat goed. Dat is wat Acura doet. Als we breder gaan en naar andere kampioenschappen zoals het WEC met deze auto, dan is dat aan Honda. Het is niet veranderd. Wil iedereen dat doen? Wil Dave dat doen. Wil Michael dat doen? Ik ben er zeker van dat we dat allemaal willen. Maar het is aan Honda en het moet waardevol zijn. Het moet passen binnen de marketingstrategie en dat soort dingen. Dat is waarom het uiteindelijk gaat. Er moeten deze basisvereisten zijn.”

De HPD-president wil geen uitspraken doen of de auto klaar is om volgend jaar naar een ander kampioenschap te gaan. “Om heel duidelijk te zijn, het is aan Honda”, aldus Slaters. “We zijn respectvol naar Honda’s wereldwijde motorsport strategie. Dus laten we het gaan bekijken. We hebben een goede relatie met de mensen binnen de motorsport groep bij Honda. Zij zijn eerste klas, wereldkampioenschap winnend F1. Zij kennen de motorsport beter dan wie dan ook en moeten uitvinden of het logisch is. Laten we gaan kijken waar het heen gaat. Onze eerste job is het leveren van goed werk hier. We moeten goed werk leveren en tonen dat de auto de referenties heeft en laten we dan gaan kijken wat er gebeurt. Het moet logisch zijn. Laten we gaan zien of het logisch is voor Honda.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS