Karting • Chrono

Talent Daley van Beek weer op het podium bij NK karten in Kerpen! “Ik ben trots”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2024 01:06

KERPEN – Negen jaar oud en op het podium van het NK viertakt-karten: Daley van Beek had een uitstekend weekeinde op het circuit van Kerpen, zo kun je wel stellen. Met de eerste, derde en vierde plaats in de respectievelijke races was het negenjarige talent uit Pijnacker goed voor de tweede plaats in het dagklassement in de Parolin Rocky F2-klasse!

Talent Daley van Beek alweer op het podium in NK karten!

“Ik ben echt wel blij. Ik ben trots”, zei Daley met een grote lach. “Ik had het wel een klein beetje verwacht. Want met de kwalificatie was ik al derde. Toen ging het dus al heel goed. In de races was ik daarna één, drie vier in de Parolin Rocky F2.”

Kortom: Daley is bezig aan een uitstekend seizoen. Eerder pakte de racer van topteam Kwalikart in Eindhoven namelijk al eens de dagzege. Ook neemt hij deel aan het clubkampioenschap van Strijen in de Parolin Rocky-klasse waar hij eerste staat in het klassement. En vorig jaar won hij al een clubwedstrijd in Ulrum. Deelname hieraan was op aanraden van Piet Braam van ID Engines om te kijken hoe Daley het zou doen in een echte wedstrijd.

Zijn ambitie voor dit seizoen liet zich dan ook raden: “Ik wil heel graag kampioen worden. Ik heb vandaag weer veel punten gescoord. Ik vond het harstikke fijn. Ik heb een fijn gevoel als ik dadelijk naar huis ga.”

Hij had die prestaties ook nog eens neergezet op een circuit dat de basis vormde voor maar liefst elf wereldtitels in de Formule 1. “Gaaf dat ik op dezelfde baan rijd als Michael Schumacher en Sebastian Vettel”, verduidelijkte Daley. “Ik wil ook Formule 1-coureur worden.”

De liefde voor het karten ontstond bij Daley op zevenjarige leeftijd op binnenbanen, in een huurkart. Zoals het racen voor veel jonge coureurs begint. “Ik heb een halfjaar op binnenbanen gekart. Ik vond het hartstikke leuk. Ik mocht bij Game City lessen volgen. Ik vond het rijden zelf heel erg leuk.”

Talent Daley van Beek alweer op het podium in NK karten!

Zijn moeder legde uit hoe het precies is begonnen. “Daley wilde vanaf zijn vierde al hij racer worden. Max Verstappen is zijn idool. Hij keek altijd Formule 1, ging in zijn Max Verstappen-carnavalspak naar school”, vertelde ze.

“Toen hij de leeftijd en de lengte had dat hij in een kart kon, hebben we het een keer geprobeerd en toen was hij om. Hij is gestart met een kartcursus bij Game City in september 2022. In maart 2023 kreeg hij zijn eigen kart. Sindsdien is hij veel gaan trainen en het uiteindelijk het NK gaan rijden.”

Inmiddels zijn de binnenbanen dus verruild voor de buitenbanen, waar het ‘echte’ karten zich afspeelt. In het NK begint de snelheidsduivel uit Zuid-Holland zich dus te ontpoppen als talent. “Ik kart nu een jaar op buitenbanen en vind het geweldig om te racen tegen andere jongens.”

Vooral op de technische baan van Kerpen had hij ervan genoten. “Hier gaat het omhoog en dan naar beneden. Dat vind ik dus zo gaaf!”

Daley bedankt Team Kwalikart, Mark, Melvin, Aniek, Esther en Vallerie, zijn mama en zijn papa voor de technische en mentale ondersteuning.

Daley wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: MSprokart, Besticky, Eurol.nl, vrienden en familie.

Bedrijven en particulieren die meer informatie willen over sponsoring mogen mailen naar [email protected].

Instagram Daley van Beek Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS