Karting • Chrono

Giovanni Witteveen toont op overtuigende wijze zijn dadendrang met P1 in NK karten! “Ik was heel gefocust"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2024 21:05

KERPEN – Zelfs starten van de laatste plaats kon de dadendrang van karttalent Giovanni Witteveen zondag niet intomen tijdens de derde race van het NK karten van Chrono Karting. De veertienjarige coureur uit Huizen snelde in Kerpen namelijk naar de tweede, eerste en eerste plaats in de respectievelijke races. Daarmee pakte de rijder van het topteam Lennert Vennink van Comp Kart Nederland de dikverdiende dagoverwinning in de ID Engines Junior-klasse.

Giovanni Witteveen

“Dit is mijn beste resultaat”, zie Giovanni met een brede lach. “Vorig jaar heb ik hier in Kerpen in de GK4 Kart Series ook gewonnen. Ik vind deze baan leuk om te rijden. Ik rijd er altijd best wel goed in het technische gedeelte. Dan rijd ik meestal weg. Ik ben dus best snel op deze baan.”

Zo goedgeluimd als hij zijn verhaal deed, zo enerverend was het weekeinde op de Duitse piste voor hem geweest. Dat begon moeilijk omdat hij de warm-up had gemist vanwege een loszittende koppeling. Daarna leek het alsnog heel goed te gaan doordat hij polepositon pakte in de kwalificatie. Maar kort daarna was er toch weer een teleurstelling. Zijn pole werd hem afgepakt omdat hij bij weging te licht bleek.

Het betekende dat Giovanni de eerste race vanaf de negentiende en laatste plaats moest beginnen. Dat belette hem niet! Integendeel, want hij gaf niet op en toonde zijn raceskills met een waanzinnige inhaalrace.

“Maar ik ben teruggereden naar P3. Dat was goed. En degene die eerste was geworden, kreeg later een tijdstraf vanwege een ingeklikte voorbumper en werd ik dus tweede.”

Dat de coureur van Comp Kart Nederland zo’n uitstekende inhaalrace had kunnen rijden, had hem niet echt verbaasd. “Ik wist door die kwalificatie natuurlijk wel dat de snelheid goed genoeg was, maar ik had niet gedacht dat ik zo ver naar voren kon rijden.” Hoe dat hem dan toch gelukt was? “Ik was heel gefocust.”

Giovanni Witteveen

Zo kwam het dat hij in de tweede race als tweede mocht starten. “Helaas viel ik terug naar P3. Daarna heb ik de eerste twee allebei ingehaald en de race zo uitgereden. In race drie mocht ik als eerste starten heb ik steeds op kop gereden. Tot de finish. Ik heb twee rondjes moeten verdedigen en toch nog gewonnen.”

Behalve wedstrijden in de ID Engines Junior-klasse gaat Giovanni ook af en toe wedstrijden rijden in de nog snellere tweetakt-klasse IAME X30 Junioren. “Ik vind het lekker hard gaan. Het trekt ook snel op. Dat is wel leuk. Ik was snel aan die kart gewend. We gaan nu kijken of we nog een GK4-wedstrijd in de IAME X30 kunnen meedoen. Ik heb al een keer meegedaan aan de GK4 en toen reed ik in de laatste ronde op de achtste plek. Helaas werd ik in de laatste bocht doorgeduwd. Het was in ieder geval niet verkeerd voor de eerste keer.”

Hoewel hij geniet van tweetaktracen, ligt zijn focus dit seizoen op het NK viertakt. Daarin heeft hij een belangrijk doel voor ogen: “Ik wil graag kampioen worden!”

Giovanni bedankt zijn vader en moeder, Casper en Lennert van Comp Kart Nederland en zijn sponsoren.

Giovanni Witteveen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door A-S-E Asbest sanering Eemnes, Jumping Almere, Autofirst Eurocar Hilversum, Bosch Veenstra rijopleidingen, B&C tegeldesign, Hilhorst Recycling BV, Leaped bv online marketing, Broadcast rental, Hoogmij Beheer, C&B adviseurs, en Harry Banis automaterialen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS