Karting • Chrono

Roan Benes snelt naar overtuigende dagzege in NK karten! “Ik was superblij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2024 00:11

KERPEN – Karter Roan Benes heeft een topweekeinde achter de rug in het NK viertakt van Chrono Karting. De dertienjarige coureur uit Leens was de snelste in de derde ronde van de titelstrijd in de ID Engines Junior Parolin-klasse. Hij werd op de kartbaan de Erftlandring in Kerpen tweede, eerste en eerste in de respectievelijke races in zijn klasse.

Roan Benes snelt naar overtuigende dagzege in NK karten!

“Ik was superblij toen ik over de finish kwam”, zei een meer dan tevreden Roan vlak voor de podiumceremonie. “Vorige week hebben we hier al getraind en toen ging het niet zo lekker. Maar afgelopen vrijdag ging het al iets beter. Zaterdag knalde ik gewoon en zondag dus de eerste plaats.”

Dat hij een goede snelheid had voor de races openbaarde zich al voorzichtig in de kwalificatie. “Die ging wel goed. Ik was zesde. Al had ik, denk ik, wel iets meer plaatsen kunnen winnen.”

Dat liet hij later op de dag ook in de races zien. In de eerste race werd het racetalent al tweede, in race twee en drie pakte hij overtuigend de winst in zijn klasse. “Race één ging het wel lekker ook al werd ik ingehaald. In de tweede race ben ik als zesde gestart en ben ik in de eerste ronde naar vijf gegaan.”

Hij vervolgde: “In de derde ronde ben ik als vijfde gestart. Het ging wel lekker. Ik kon gelijk aanhaken bij de rijders voor me en ben meegereden naar de finish. Ik was vierde overall en dus eerste bij de Parolin-rijders.”

Inmiddels is Roan dus bezig aan een uitstekend seizoen. De voortekenen daarvoor dienden zich al aan in het begin van het jaar. “Ik heb de Winter Cup algemeen gewonnen. Daarna won ik ook de eerste ronde van het NK op circuit De Landsard in Eindhoven. In Strijen had ik pech omdat mijn as was gebroken en werd daardoor zesde bij de Parolin-rijders en P13 algemeen.”

Dat hij steeds zo sterk voor de dag komt, is niet zo verwonderlijk. “Ik train bijna elk weekend”, legde Roan uit. “Ook krijg ik goede ondersteuning van het Fusion Power Team. Dat helpt mij heel goed op weg.”

Roan Benes snelt naar overtuigende dagzege in NK karten!

Dat Roan is begonnen met karten komt feitelijk door zijn vader. Roan: “Hij kartte weleens in een huurtkart op het circuit van Ulrum. Ik ging ook weleens mee als hij een wedstrijdje reed met vrienden. En toen zei ik een keer: ik wil ook weleens rijden.”

Zo kwam het dat Roan kartlessen is gaan volgen van Rob Lucassen in een huurkart op de kartbaan in Ulrum. “Ik was heel goed in slalommen. Ik vond de snelheid leuk, en de uitdaging en de gezellige sfeer in de paddock. Toen hebben we een Rocky-kart gekocht. Dat ging ook goed. Daarmee heb ik clubwedstrijden in Ulrum gereden en een aantal daarvan gewonnen. Daarnaast heb ik ook twee jaar het NK viertakt Parolin Rocky gereden bij de Chrono en NXT Dutch Open waarbij ik in 2022 kampioen ben geworden in de Rocky klasse.”

Het gaat dus bepaald voorspoedig met zijn kartcarrière, kun je wel stellen. Zijn doel voor dit seizoen? “Kampioen worden!”

Roan bedankt vader, moeder, opa en zijn sponsoren.

Roan Benes wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Kunststofkozijnen Het Hogeland
Deuren Service Noord
Garage Haring
Rispens Wonen Winsum
S. Dam Handelsonderneming
Vishandel Brian
Autobedrijf Linker
Revtuning
Marnegebied.nl
Kartbaan Ulrum
Dakramen Montage Het Hogeland
Ennema bouw en klusbedrijf
Zijlstra Leens
Smitfood

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS