Formule 1

George Russell noemt circuit waar Mercedes grootste kans op eerste van F1 2022 maakt

Uitgegeven door Bart • 26 september 2022 15:14 • Print artikel

De teller voor Mercedes staat dit F1-seizoen nog op 0 overwinningen. Van de 16 races tot nu toe won Red Bull er 12 en Ferrari 4. George Russell stond in Monza voor de zevende dit keer op het podium en Mercedes snakt naar een houvast richting komend jaar. De eerstvolgende race in Singapore zou een optie kunnen zijn, maar op stratencircuits gaat het dit seizoen nog niet geweldig. Russell noemt wel een andere baan waar Mercedes zou kunnen winnen.

Russell


"Ik weet niet of we dit jaar nog een race gaan winnen, er springt niet echt één weekend uit", zegt Russell op de website van de Formule 1. "Singapore zou een interessant weekend kunnen worden, maar historisch gezien is het geen goed circuit voor Mercedes. En daarnaast zijn we dit seizoen nog niet sterk op stratencircuits geweest."

Russell kijkt al verder dan het weekend in Singapore. "Misschien is Austin een circuit dat ons beter ligt, maar eerlijk gezegd weet ik het echt niet. We hebben enorm veel progressie geboekt en begrijpen de auto nu veel beter. Hopelijk kunnen we de auto nog verder ontwikkelen en zit die overwinning er nog in."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS