Formule 1

Ferrari F1 geeft schoorvoetend fout toe: "Achteraf gezien hebben we te vroeg..."

Uitgegeven door Bart • 6 mei 2021 05:09

Carlos Sainz zakte tijdens de Grand Prix van Portugal steeds verder terug naar achteren. De Spanjaard was in zijn Ferrari als vijfde gestart, maar kwam slechts als elfde over de eindstreep. Zijn team heeft nu toegegeven dat de strategie niet goed is geweest. Sainz startte op softs, ging vroeg naar binnen en zijn mediums waren tegen het einde van de race op. De slijtage zorgde ervoor dat hij meerdere plaatsen verloor.

Carlos Sainz


Ferrari richtte zich met de tactiek op de McLaren van Lando Norris, zo zegt chef strategie Inaki Rueda op de site van Ferrari. "Onze beide auto's startten op een andere strategie. Carlos begon op softs en Charles op de mediums. Na de safety car zaten beide auto's achter Norris en daar hebben we de strategie op aangepast."

"Het beste was om met beide auto's de aanval op hem in te zetten. We hebben Carlos in ronde 20 naar binnen gehaald en dwongen Norris daarmee om een ronde later te stoppen. In de tussentijd had Charles vrije lucht en hem hebben we vijf ronden later laten stoppen. Met versere banden hoopten we te profiteren aan het einde van de race."

"We dachten dat de mediums de beste banden voor de race waren", vervolgt Rueda. "Sommige coureurs, en zeker Carlos, hadden veel meer last van slijtage. Toen we in ronde 20 stopten, dachten we makkelijk de finish te kunnen halen, maar zijn rondetijden zakten tegen het einde fors door de bandenslijtage."

En dus was het een foute beslissing. "We gingen voor de undercut en helaas pakte het niet goed uit. Achteraf gezien hebben we te vroeg te veel gepusht. We wilden te graag één positie winnen en nu verloren we meerdere plaatsen. Achteraf hadden we er niet voor moeten gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS