Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Felix Rosenqvist verlengt contract bij McLaren: Volgend jaar in de IndyCar of terug naar de Formule E

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 juni 2022 19:10

Felix Rosenqvist rijdt sinds 2019 in de IndyCar, hij begon zijn avontuur bij het team van Chip Ganassi Racing. Sinds 2021 komt hij in actie voor het McLaren Arrow SP-team. De Zweed heeft een nieuw contract getekend bij het bij McLaren, maar niet bij het IndyCar-team specifiek. McLaren heeft de keus om hem te stallen in de IndyCar of bij hun nieuw gevormde Formule E-team.

Felix Rosenqvist

Zijn teamgenoten Patricio O�Ward en Alexander Rossi zijn al zeker van een zitje in de IndyCar voor volgend jaar. Voor Rosenqvist is het nog maar te bezien waar McLaren hem het hardst nodig heeft. De reden dat de Zweed misschien willen stallen in de Formule E is omdat hij tussen 2016 en 2019 al in deze klasse reed voor het team van Mahindra.
McLaren heeft laten weten op een later moment bekend te maken in welke serie ze de Zweed volgend seizoen het liefst willen zien. McLaren-CEO Zak Brown liet het volgende los over het nieuw getekende contract: "Als een bewezen racewinnaar in beide categorie�n, was het belangrijk voor ons om zijn talent binnen de McLaren Racing-familie veilig te stellen terwijl we werken aan onze plannen voor 2023."

"Zijn ervaring in de Formule E zou van onschatbare waarde zijn nu we dit spannende nieuwe racetijdperk voor McLaren Racing ingaan, maar hij heeft ook een fantastische bijdragen geleverd aan ons IndyCar-team. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken om de beste kans voor hem komend seizoen dicht te timmeren."

Ook de hoofdpersoon had er wel iets over te zeggen: "Ik heb tot nu toe genoten van mijn tijd bij het McLaren in de IndyCar en we hebben een aantal geweldige momenten samen gehad, waaronder het veiligstellen van de pole eerder dit jaar in Texas en eindigen op P4 in de Indy 500.�
"Ik ben opgetogen en dankbaar dat ik deze kans krijg om de nieuwe beschikbare opties te verkennen om mijn ervaring te gebruiken om McLaren te helpen 2023 op de sterkst mogelijke basis te beginnen�, aldus Rosenqvist.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS