Dakar

Fantastisch debuut voor Anja van Loon in de Iveco van Team de Rooy: "Totaal niet verwacht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 april 2023 04:02

Fantastisch resultaat in eerste serieuze etappe voor Anja van Loon! De eerste etappe na de proloog, een proef van 353 kilometer, is een hele sterke voor Anja van Loon, Ben van de Laar en Suzanne Peek. Tijdens haar debuut in de Iveco Powerstar wordt ze derde, een fantastisch resultaat. In de proloog opent Van Loon ook sterk met de vijfde tijd. Na de eerste twee proeven staat Van Loon derde in het klassement, de Morocco Desert Challenge kan niet beter beginnen.

Anja van Loon Team de Rooy


"Ik ben echt heel erg blij," vertelt Anja van Loon. "Een derde tijd had ik totaal niet verwacht. Het ging gewoon heel erg goed, het was een leuke en diverse proef. De start werd flink uitgesteld doordat de helikopters niet op konden stijgen. Dus we kwamen in de schemer binnen. De truck rijdt echt goed, hij is veel soepeler en wendbaarder dan verwacht. In de truck gaat het super. De ervaring van Ben is heel erg fijn en ook de samenwerking met Suzanne is super. De derde positie is geweldig en boven verwachting, maar we moeten nog even tot de finish dus we blijven ons eigen ding doen. Op naar morgen!"

De derde dag van de rally gaat van Assa naar Foum Zguid. De proef, van 416 kilometer, begint met snelle en typisch Afrikaanse pistes bij de grens met Algerije.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS