Rally

FOTO'S - Sebastien Ogier mikt komend weekend op Toyota hattrick tijdens de Croatia Rally

Uitgegeven door Peter Vader • 20 april 2023 09:01

De Fransman doet een serieuze poging om Toyotaís hegemonie te behouden tijdens de eerste pure asfaltwedstrijd van het seizoen 2023. Als achtvoudig FIA World Rally Champion is het voor Sťbastien Ogier niet onbekend om bovenaan de ranglijst te beginnen. En dat is precies waar hij zich bevindt in de aanloop naar de Croatia Rally van deze week (20 - 23 april), de eerste rally op puur asfalt van dit jaar. De Fransman Ogier arriveert in KroatiŽ met een voorsprong van drie punten op Thierry Neuville. De i20 N-auto's van Neuville en Hyundai Motorsport-teamgenoot Esapekka Lappi zullen een speciale kleurstelling dragen ter nagedachtenis aan de geliefde collega en WRC-familielid Craig Breen, die vorige week op tragische wijze om het leven kwam.

Sebastian_Ogier
Sebastian Ogier

Maar het verdedigen van zijn voorsprong in het begin van het seizoen is niet het primaire doel van Ogier, die slechts parttime deelneemt. In plaats daarvan zou de ultieme prijs zijn om een Kroatisch trio-podium te voltooien voor zijn Toyota Gazoo Racing-ploeg. Ogier behaalde de overwinning tijdens de inaugurele Croatia Rally in 2021, maar viel vorig jaar uit, dat werd gewonnen door zijn GR Yaris-teamgenoot Kalle Rovanperš. "Zelfs als de mentaliteit anders is zonder het volledige kampioenschap, heb ik nog steeds hetzelfde doel om op mijn best te presteren en wat overwinningen en goede punten voor het team te scoren", zei Ogier. ďKroatiŽ is een moeilijke, maar de laatste tijd ben ik behoorlijk sterk op asfalt. Het was voor het team en mij heel logisch en normaal om te besluiten terug te gaan naar KroatiŽ.Ē

Sebastian Ogier jump Toyota Yaris
Sebastian Ogier behaalde de overwinning tijdens de inaugurele Croatia Rally in 2021, maar viel vorig jaar uit

Alleen Ogier en Rovanperš zijn genomineerd om deze week punten te scoren voor Toyota Gazoo Racing. Uit respect voor Hyundai, dat nu slechts twee auto's op de markt heeft, heeft het Japanse merk Elfyn Evans teruggetrokken uit de strijd om het constructeurskampioenschap tijdens deze rally. De Welshman blijft echter in aanmerking komen om punten voor het rijderskampioenschap te scoren naast Takamoto Katsuta, die een vierde Yaris bestuurt. Ott Tšnak is de koploper van M-Sport Ford. De Est, die vierde staat in het klassement, krijgt gezelschap van Pierre-Louis Loubet en zal graag het goedmaken nadat hij de vorige keer werd gehinderd door mechanische problemen.

Kalle Rovanperš Toyota Yaris Rally Croatia 2023
Kalle Rovanperš

De rally begint donderdagavond 20 april in de hoofdstad Zagreb, voorafgaand aan drie dagen competitie op asfalt dat varieert van glad tot gebroken en voorzien is van vele lastige toppen en sprongen. De 20 etappes leggen 301,26 km af.Thierry Neuville actie
Thierry Neuville

Thierry Neuville
Thierry Neuville

Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet

WRC_cars_city_center_Zagreb

Ford_Puma_city_center_Zagreb

Hyundai_wrc_cars city center Zagreb

Oliver_Solberg
Oliver Solberg is in KroatiŽ 'back in business' met zijn Skoda

WRC_cars_city_center_Zagreb

Croatie_Rally_poster_busstop

Rally_Kroatie_Map

Croatia_Rally_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS