Rally

FOTO'S - Hyundai Motorsport eert Craig Breen tijdens de Croatia Rally met een speciale kleurstelling

Uitgegeven door Peter Vader • 20 april 2023 14:12

Van over de hele wereld stromen huldebetuigingen binnen voor Craig Breen, die afgelopen donderdag op tragische wijze zijn leven verloor tijdens het testen. De Ier bereidde zich voor om in de vierde ronde van het FIA World Rally Championship met de derde auto van Hyundai te rijden. Ter nagedachtenis aan Breen en met de zegen van zijn familie en bijrijder James Fulton, zullen de Hyundai i20 N Rally1-auto's van zijn teamgenoten Thierry Neuville en Esapekka Lappi in Zagreb een speciale livery dragen. De WRC-familie heeft in samenwerking met de FIA ook besloten om het nummer 42, het wedstrijdnummer van Breen, voor de rest van het seizoen 2023 buiten gebruik te stellen als een verder eerbetoon aan zijn nagedachtenis.

Craig_Breen_1990_2023

Cyril Abiteboul, teambaas van Hyundai Motorsport, zei: "Na zorgvuldige overweging met alle belanghebbenden hebben we besloten om wŤl deel te nemen aan de Croatia Rally. We zullen dit doen ter nagedachtenis aan Craig, om hem, zijn passie voor de rallysport en zijn competitieve geest te eren. We zullen twee auto's inschrijven en de derde inzending terugtrekken als teken van respect. Beide auto's zullen rijden met een speciale kleurstelling voor Craig, zijn familie, vrienden en fans. Uit gesprekken met iedereen wordt duidelijk dat de beste manier om Craig ís nalatenschap te eren was om onze deelname niet in te trekken, dus we doen mee met het oog op onze verloren teamgenoot, vriend en ongelooflijke concurrent.Ē

Hyundai_Craig_Breen_livery_tribute_Hyundai_to_Craig_Breen

Craig_Breen_in_memoriam

Hyundai_plakken_Craig_Breen_livery

Craig_Breen_tribute

Hyundai_Craig_Breen_livery

Hyundai_tribute_Craig_Breen_city_center_Zagreb

Craig_Breen_Never_give_up

Hyundai_tribute_to_Craig_Breen_city_center

Craig_Breen_craig

Hyundai_Craig_Breen_tribute_livery 3

Craig_Breen_in_memoriam 2

Hyundai_Craig_Breen_livery

Craig_Breen_life_is_too_short

Hyundai_tribute_to_Craig_Breen_city_bus

Hyundai_tribute_Craig_Breen

Craig_Breen_tribute 4Croatie_Rally_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS