Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

FOTO'S: nieuwe LIVERY IndyCar Rinus van Kalmthout: Veekay switcht naar paars en zeeblauw op Long Beach

Uitgegeven door Deni Volkers • 6 april 2022 20:04 • Print artikel

Wie Rinus 'VeeKay' van Kalmthout tijdens de derde race van het NTT INDYCAR Series-seizoen 2022 in de gaten houdt, zal op een paars- en zeeblauwgekleurde wagen moeten letten. De coureur van Ed Carpenter Racing rijdt op het stratencircuit van Long Beach namelijk met een afwijkende kleurstelling.

New Livery Indy Car Rinus Veekay

De 21-jarige VeeKay, die het IndyCar-seizoen 2022 met twee puike toptienresultaten begon, ruilt zijn bekende rood-zwart-witte kleurencombinatie eenmalig in voor een hoofdzakelijk paarse tint. Dit om behandeling tegen Alzheimer onder de aandacht te brengen. Alzamend Neuro, het bedrijf achter de bijzondere livery, is namelijk een seizoenlange samenwerking met Ed Carpenter Racing overeengekomen.

Onderdeel van de samenwerking is het eenmalige optreden van VeeKay in de kleuren van Alzamend Neuro. Nadien zal teambaas en rijder Ed Carpenter tijdens de ovalraces (Indianapolis, Iowa en Gateway) de paarse kleurstelling overnemen.

Todd Ault III, oprichter en emeritus voorzitter van Alzamend Neuro, tevens uitvoerend directeur van ECR-sponsor Bitnile, stelt kaartjes voor de races waaraan ECR met een paarsgekleurde wagen deelneemt beschikbaar. Deze kaartjes zijn enkel bestemd voor mantelzorgers die met Alzheimer te maken hebben. Ault is bijzonder begaan met de ziekte, omdat het in diens familie veel leed heeft veroorzaakt.

Aankomend weekend is VeeKay te bewonderen in de #21 Alzamend Neuro Chevrolet, alvorens hij op Barber Motorsports Park voor de vierde wedstrijd van het seizoen weer in zijn vertrouwde #21 SONAX Chevrolet rijdt. Twee weken later, op de Road Course van de Indianapolis Motor Speedway, gaat VeeKay gehuld in een speciale oranje livery, in de #21 Building Tomorrow Chevrolet.

De Acura Grand Prix of Long Beach start zondagavond (Nederlandse tijd) rond 21.40 uur en is te volgen via Ziggo Sport Racing.

Veekay

Livery

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS