Formule 1

FOTO LIVERY: Wit met gouden kleurstelling voor Rinus Veekay in IndyCar-seizoen 2023

Uitgegeven door Deni Volkers • 1 februari 2023 15:37

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout is in het komende NTT INDYCAR SERIES-seizoen te herkennen aan een wit met gouden kleurstelling. De 22-jarige Nederlander gaat met Ed Carpenter Racing zijn vierde seizoen op het hoogste niveau tegemoet, en bestuurt ook komend jaar de #21 BitNile Chevrolet.

Indy Car Rinus Veekay van Kalmthout

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout is in het komende NTT INDYCAR SERIES-seizoen te herkennen aan een wit met gouden kleurstelling. De 22-jarige Nederlander gaat met Ed Carpenter Racing zijn vierde seizoen op het hoogste niveau tegemoet en zal ook komend jaar de #21 BitNile Chevrolet besturen.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn de coureurs en teams van de NTT INDYCAR SERIES neergestreken in Palm Springs, waar op dinsdag en woensdag contentdagen worden afgewerkt alvorens de coureurs hun wagens aan de tand mogen voelen. Donderdag en vrijdag rijden VeeKay en consorten hun testronden op het circuit van de Thermal Club.

Indy-Car livery

VeeKays werkgever Ed Carpenter Racing bevestigde op woensdag dat haar drie bolides, die ook dit jaar door de Nederlandse coureur, Conor Daly en teambaas Ed Carpenter worden bestuurd, zijn uitgedost in de gouden kleuren van de digitale marktplaats BitNile.com. VeeKay is te herkennen aan een voornamelijk witgekleurde wagen, waarbij de voorkant van de wagen van een lik gouden verf wordt voorzien. BitNile.com is een digitale marktplaats, opgericht door Todd Ault III. Deze marktplaats gaat op 1 maart aanstaande online.

Rinus van Kalmthout

Enkelvoudig IndyCar-winnaar VeeKay wil met Ed Carpenter Racing een stap voorwaarts zetten. De combinatie wist het afgelopen seizoen op een degelijke twaalfde plaats in de eindrangschikking te besluiten. VeeKay behaalde in 2022 een poleposition en een podiumplaats op het Barber Motorsports Park in Alabama en reed bovendien de snelste tijd op de eerste kwalificatiedag voor de Indianapolis 500.

Het NTT INDYCAR SERIES-seizoen 2023 gaat in het eerste weekend van maart van start. De straten van St. Petersburg, Florida, vormen het strijdtoneel voor de seizoenouverture. VeeKay vormt samen met Daly de afvaardiging van Ed Carpenter Racing voor die race, de naamgever annex teambaas stapt zelf enkel in voor de ovalwedstrijden.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS