Rally

FIA Wereldkampioenschap Rally voegt Letland toe aan de kalender van 2024

Uitgegeven door Deni Volkers • 21 februari 2023 05:02

Het FIA World Rally Championship (WRC) zal in 2024 een nieuw land aandoen wanneer Tet rally Letland, voorheen bekend als Tet rally Liepāja, toetreedt tot de kalender.

FIA wereldkampioenschap Rally Letland

De beslissing komt na het langdurige succes van Letland binnen het FIA Europees Rallykampioenschap (ERC) en weerspiegelt het streven van de WRC-promotor om te minste ťťn slot op de WRC-kalender beschikbaar te houden voor dergelijke evenementen. Als de commerciŽle rechtenhouder voor zowel het WRC als het ERC is de WRC Promotor in een unieke positie om evenementen die het potentieel hebben om te groeien en deel uit te maken van de WRC familie te identificeren en te ondersteunen.

Tet rally Latvia vindt plaats op gravelwegen en heeft de reputatie een van de meest uitdagende rally's in Europa te zijn, met razendsnelle wegen die perfecte vaardigheid en precisie vereisen van coureurs en bijrijders.

"Het is altijd ons doel geweest om tenminste ťťn slot in de WRC-kalender beschikbaar te houden, zodat een evenement van de ERC naar het WRC kan rouleren," verklaarde Petert Hul, Senior Director of Sport voor WRC Promoter. "Dat Tet rally Letland de eerste is die dit slot krijgt, is een duidelijke erkenning van zijn sportieve en promotionele uitmuntendheid en de inzet van de Letse regering voor de rallysport."

"Deze beslissing benadrukt het strategische belang van de Baltische regio's voor WRC. We hebben een langdurige relatie met uitzendpartner TV3 en kijken uit naar een uitgebreide samenwerking met hen voor het #evenement van 2024. Dit, en ons steeds groter wordende netwerk van meer dan 50 zenders in meer dan 150 landen, maakt het WRC tot een van de meest bekeken motorsportkampioenschappen ter wereld," voegde Thul eraan toe.

De organisatoren van het evenement hebben nauw samengewerkt met de FIA en de WRC promotor om ervoor te zorgen dat het evenement voldoet aan de hoge eisen die aan een WRC-ronde worden gesteld. De rally zal een groot gebied van Letland bereiken, dat zich uitstrekt van de steden Rīga en Liepāja tot de regio's Talsi, Tukums, Kuldīga en Dienvidkurzeme. "Dit is een moment waarop een droom uitkomt. Ons werk dat vele jaren geleden begon, is eindelijk afgesloten met een duidelijk pad voor Letland om in 2024 een WRC evenement te organiseren," zei Tet rally Letland directeur Raimonds Strokös.

"Voor RA Events als organisator van evenementen is dit een enorme mijlpaal die een enorme verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Maar we hebben zulke betrouwbare partners in de Letse regering, onze rallystad Liepāja, onze hoofdstad Rīga en onze hoofdsponsor Tet - plus nog veel meer. Achter hen staat een nog breder team van enthousiaste mensen, waarmee we dit voor elkaar kunnen krijgen en klaar staan om alle uitdagingen aan te gaan die voor ons liggen."

De exacte data voor de Tet rally Letland 2024 worden te zijner tijd bevestigd.

FIA wereldkampioenschap Rally Letland

FIA wereldkampioenschap Rally Letland

FIA wereldkampioenschap Rally Letland

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS