Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

FIA WEC past ingang pitstraat in Sebring aan: "Na een grondige evaluatie..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 maart 2023 16:46

De ingang van de pits in Sebring voor het FIA World Endurance Championship is na klachten van de teams aangepast naar de layout van vorig jaar. De organisatoren zijn in gesprek gegaan met de teams en coureurs, nadat er een nieuw systeem tijdens The Prologue, de officiële testdagen, was uitgeprobeerd.

Sebring


De ingang van de pits was tijdens de test voor bocht 15, maar is nu met het oog op de race teruggezet naar de oude locatie tussen bocht 15 en 16. Diverse coureurs spraken hun zorg uit over de ingang van de pitstraat. Vanaf bocht 14 moesten de coureurs richting een met betonnen bakken omgeven chicane insturen, die leidde naar de ingang van de pitstraat. De coureurs maakten zich zorgen om het mogelijke plotselinge remmen om de pitstraat te halen.

"Na een grondige evaluatie tijdens de tweedaagse test en na overleg met teams en coureurs uit alle klassen en met de veiligheidsafdeling van de FIA, is besloten om terug te keren naar de oorspronkelijke configuratie, zoals bij de editie 2022 van de race”, reageert de FIA in een statement tegenover Sportscar365. "Het personeel van Sebring International Speedway stond altijd open voor het doorvoeren van alle door de FIA gevraagde wijzigingen, ongeacht de timing en de hoeveelheid werk die daarvoor nodig was, en zij verdienen alle lof voor hun inspanningen.”

De FIA geeft eveneens aan dat de aanpassingen aan de pits ook in overleg met IMSA zijn gedaan. Het Amerikaanse kampioenschap racet in hetzelfde weekend. "Omdat het FIA World Endurance Championship op dezelfde rekening staat als het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, gebruikt het de secundaire pitstraat van Sebring International Raceway, gelegen naast de Ullman Straight”, aldus de FIA. "In de loop der jaren waren er verschillende verzoeken van coureurs om de pitstraat aan te passen, zodat ze tussen T14 en T15 de pitstraat konden binnenrijden in plaats van na de apex van T15. Rekening houdend met deze meningen werd besloten om tijdens de tweedaagse pre-season test een alternatieve configuratie van de ingang van de pitstraat te beoordelen. De nieuwe pitstraatingang omvat betonnen muren, bandenstapels en een lijn die auto's die de pitstraat ingingen duidelijk scheidt van auto's die op de baan bleven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS