Dakar

Erik van Loon tankt vertrouwen in de Toyota Hilux T1+: “Het ging echt top!"

Uitgegeven door Deni Volkers • 27 juli 2022 20:10

Op de laatste 189 kilometer van de Baja Aragon noteren Erik van Loon en Sébastien Delaunay de vierde tijd. Daarmee revancheren zij zich voor de pech eerder deze rally. De Toyota Hilux T1+ liep erg goed en daarmee is Van Loon blij.

Erik van Loon

“Het ging echt top!” vertelde Erik van Loon. “De auto lijkt niks geleden te hebben van het water, dus dat is heel mooi. We hebben de vering nog wat aangepast en nu voelt de auto echt goed. Ik heb nu al veel meer vertrouwen. Met de vierde tijd ben ik ook tevreden. Het is hier heel erg heet, veel stof, dus het is echt niet makkelijk. Sébastien heeft het weer goed gedaan en ook de Toyota is top. Op naar de volgende.”

De volgende Cross Country rally is de Rallye du Maroc in oktober. “Daar staan veel sterke deelnemers aan de start die zich voorbereiden op de Dakar. Ik heb er zin in om de auto daar nog beter te leren kennen.”

Anja van Loon superblij met finish

De laatste proef vindt Anja van Loon mooi. "We hebben niks geks meegemaakt, het ging super. De Can-Am loopt goed, samen met Lisette gaat het goed, dus ik ben heel tevreden. Het was mijn derde rally met de buggy en ik ben drie keer gefinisht, dus ik lig op schema voor Dakar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS