Dakar

Erik en Anja van Loon genieten van de proloog in Tunesië

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 april 2022 11:30

De eerste officiële kilometers van de Tunisia Desert Challenge zitten er op. Zowel Erik als Anja van Loon genieten tijdens de 54-kilometer lange proloog en beiden zijn tevreden met het verloop van de openingsproef. In de beide Can-Am Maverick X3’s loopt de samenwerking goed.

Erik van Loon

“Het ging wel goed,” vertelt Erik. “De buggy is heel erg leuk om in te rijden, daar heb ik van genoten. Met het navigeren ging het ook best wel goed, daarmee hebben we een paar anderen weten in te halen. Met mijn ogen is het lastig, ik kan niet voluit gaan daardoor. Ik wil geen onnodig risico nemen, maar morgen gaan we het gewoon proberen.”

Ook Anja is blij met haar eerste Cross Country kilometers: “Het ging keigoed! In het begin moest ik even wennen aan het lezen van de sporen, maar dat ging steeds beter. Aan het eind hadden we even een verkeerd spoor te pakken, maar dat herstelden we snel. De samenwerking met Lisette loopt ook goed, we zijn een goed team in onze buggy.”

Erik en Sébastien Delaunay pakken de vierde tijd op 1 minuut van Alvarez. Anja en Lisette Bakker noteren voorlopig de 17e tijd op 10:31. “Dat is voor ons beiden een erg goed begin van de rally. De tijd van Anja is heel erg knap tijdens haar eerste proef,” vertelt Erik.

De tweede etappe gaat van Djerba naar Matous en gaat over 360 kilometer. De rally is live te volgen via https://www.tunisia-desert-challenge.com/nl/de-rally/live-tracking.

buggy

Anja van Loon

Erik van Loon

buggy

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS