Dakar

Erik van Loon wil revanche in Spanje: "Startveld gelijkwaardig aan de Dakar Rally"

Uitgegeven door Johan Vis • 19 juli 2023 19:31

Komende vrijdag start de Baja Aragon rondom Teruel in Spanje. Erik van Loon gaat samen met Hein Verschuuren in de Can-Am voor een sportieve revanche na de issues in Italië. In een zeer sterk deelnemersveld zal het een moeilijke opgave worden om voor het podium te gaan, maar Van Loon gaat er voor. Naast de hoop op het podium wil Van Loon vooral plezier hebben en lekker gaan rijden.

Van Loon wil revanche in Spanje

“Volgens mij is dit startveld gelijkwaardig aan de Dakar Rally,” vertelt Van Loon. “Met 31 T3’s is het een vol veld met hele goede rijders. Dat wordt dus een leuke uitdaging. In Italië hadden we technische problemen met de auto, hopelijk zijn die nu opgelost en kunnen we gewoon rijden. Ik vind het ook leuk om weer samen met Hein te rijden, het wordt de eerste keer dat wij Cross Country doen samen. We hebben natuurlijk veel rally gereden, maar dit is wel een beetje anders. Hein heeft meerdere keren in dit soort rally’s gereden, dus dat gaat geen probleem zijn. We hebben er zin in!”

De Baja Aragon begint op donderdag 20 juli met de keuringen. Op vrijdagochtend start de korte proloog rond 8:30 uur, deze is een kleine 6 kilometer lang, deze bepaalt de startposities voor de eerste proef, van 180 kilometer, die in de middag wordt verreden. Op zaterdag staan twee proeven gepland, de eerste start om 7:30 en is 155 kilometer lang en in de middag wordt een proef van 171 kilometer verreden. De rally is vanaf vrijdag live te volgen via https://www.atodomotor.com/online/2023/bajaaragoncars.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS